Foto: Bildbyrån
SHL

BESKEDET: "Skuggan" får sparken av Luleå

ANNONS

Stefan “Skuggan" Nilsson lämnar Luleå. General managern har varit hårt kritiserad och nu meddelar klubben att man entledigar 56-åringen.

Stefan Nilsson har varit general manager för Luleå sedan 2017. Efter en tung säsong för laget, där “Skuggan” har fått hård kritik från supporterhåll, står det nu klart att 56-åringen får sparken av klubben.

Beslutet kommer ett par veckor efter att Luleås säsong tagit slut redan i kvartsfinalen. Det i kombination med att man missade topp sex gjorde att bägaren rann över för många.

Under säsongen har det också blivit ett par mycket kritiserade värvningar, där Mario Kempe och Patrik Zdrahal båda visade sig vara jättefloppar.

Stefan Nilsson är en av Luleås stora

Samtidigt var det Stefan Nilsson byggde laget när Luleå tog sig till en sjunde och avgörande SM-final mot Färjestad. Dessutom var “Skuggan” den som till slut lyckades locka hem Linus Omark en gång för alla. Bland de bättre värvningarna sticker även sådana som Pontus Andreasson och Sami Lepistö.

Som spelare vann “Skuggan" SM-guld med Luleå och är en av klubbens största spelare genom alla tider. Han är exempelvis den med flest matcher någonsin för klubben och har även sin tröja nummer fyra i taket på Coop Norrbotten Arena.

Luleå kommer nu att tillsätta en ny general manager, men tills vidare kommer det arbetet att skötas av Ulf Engman, som har varit en sidekick till Stefan Nilsson de senaste säsongerna.


TV: Luleå, 2023/2024

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games