Oskar Vuollet och Melvin Pettersson var två av hjältarna när Skellefteå och Örebro säkrade sina finalplatser i J20-slutspelet.
Foto: Bildbyrån
J20 Nationell

Skellefteå och Örebro möts i SM-finalen för J20-lag

ANNONS

Det blir en finalserie mellan Skellefteå och Örebro i J20 Nationell. På fredagskvällen säkrade bägge lagen finalplatserna genom att vinna den andra semifinalmatchen mot Frölunda respektive Djurgården.

Inget av lagen gjorde speciellt stor väsen av sig under grundserien. Men i slutspelet har Skellefteå och Örebros J20-lag verkligen prickat formen. Så pass bra att det nu blir en SM-finalserie lagen emellan.

Skellefteå AIK J20 slutade trea i J20 Nationell Norra och var sedan fyra i Top 10-serien. I slutspelet har laget, anfört av sin extremt spetsiga toppkedja med Viggo Nordlund, Valter Lindberg och Oskar Vuollet, varit svårstoppat.

I semifinalen mot Frölunda följde man upp onsdagens bortaseger i Göteborg med att stämpla in finalplatsen på hemmais. I det andra mötet blev det seger med 3–1 efter att Valter Lindberg satt det matchvinnande målet i powerplay i andra perioden. Oskar Vuollet följde upp det med att sätta sitt elfte mål på sju slutspelsmatcher i tredje perioden.

Felix Bergqvist stod för Frölundas mål medan Tim Barkemo sköt det första målet för Skellefteå.

Carl Axelsson i Skellefteås mål stoppade 25 av 26 skott.

Noterbart är att Skellefteå säkrar sin finalplats utan de juniorer som är verksamma för A-laget i SM-slutspelet. Det handlar om backarna Axel Sandin Pellikka och Elias Salomonsson samt forwarden Zeb Forsfjäll.

Melvin Pettersson sköt Örebro J20 till final

I finalen ställs Skellefteå alltså mot Örebros J20-lag. Underdogen från Närke, som missade Top 10-serien, fullbordade sin resa till finalen genom att bortabesegra toppseedade Djurgården med 2–1 på Hovet under fredagen.

Alexander Zetterberg följde upp sin fempoängsmatch (4+1) i första semin i Örebro med att göra 1+1. Han sköt Örebro till ledning i första perioden och spelade sedan fram Melvin Pettersson till segermålet sent i den andra perioden.

Arvid Drott svarade för Djurgårdens tröstmål.

I Örebros mål stoppade Herman Liv 24 av 25 skott.

Den första finalmatchen spelas i Örebro på onsdag 10 april. Serien flyttar sedan till Skellefteå för match två nästa fredag innan en eventuell avgörande match tre spelas dagen därpå.


TV: NHL-svenskarna som kan bli VM-aktuella

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games