JUST NU
Foto: Bildbyrån
SHL

Anton Blomqvist klar för HV71 – som huvudtränare

ANNONS

Anton Blomqvist har blivit presenterad av HV71. 34-åringen tar med sig Fredrik Stillman som assisterande tränare – och tar själv över huvudtränaransvaret från Johan Lindbom.
– Jag ser verkligen fram emot detta och är smickrad över att få denna möjlighet, säger “Blomman”.

Det var sagt att Johan Lindbom skulle köra på som huvudtränare för HV71 även nästa säsong. Men nu står det klart att Anton Blomqvist tar över huvudtränarrollen i HV71 från och med nästa säsong.

“Blomman” kommer senast från AIK i Hockeyallsvenskan. Med sig tar han också radarpartnern Fredrik Stillman, som följer med tillbaka till HV71.

– Anton är en modern tränare som gjort det otroligt bra under flera år med AIK. Han har profilen vi efterfrågat med en hög kravställan, ett starkt driv och ett stort engagemang. Vi är övertygande om att Anton har de verktygen som krävs för att ta HV71 till nästa nivå, säger Andreas Davidsson, tillförordnad ordförande i klubben.

Kompletteras med Johan Davidsson

Anton Blomqvist har tidigare jobbat som juniortränare i Malmö innan det blev fyra år i AIK som huvudtränare. Där blev det blandade resultat där den gångna säsongen var den bästa med en tredjeplats och kvartsfinal.

“Blomman” och Fredrik Stillman har skrivit kontrakt fram till 2026, samtidigt kompletteras de båda av Johan Davidsson, som sitter på kontrakt till 2025. Joel Gistedt är även han kvar i klubben som målvaktstränare.

Noterbart är att Stillman fick sparken av klubben för 14 månader sen, men får nu alltså chansen att komma tillbaka i klubben. Sedan tidigare är han en legendar i Jönköping med fjärde mest spelade matcher för klubben, samt tolv säsonger som ledare i HV71.


TV: Summering av Linköpings säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL