Lucas Carlsson.
Foto: Larry MacDougal/IMAGO & Privat
Nyhet

Lucas Carlsson missar resten av säsongen – efter korsbandsskadan

ANNONS

Lucas Carlsson har gjort succé i AHL två säsonger i rad. 
Men svenskens säsong har tagit slut i förväg då han har skadat korsbandet. 
“Jag hoppas kunna vara tillbaka till nästa säsong”, skriver Carlsson på sociala medier. 

De två senaste säsongerna har Lucas Carlsson varit en toppback i AHL med Charlotte Checkers och han hade haft en stark säsong i år innan säsongen tog slut i förväg. 

Carlsson har inte spelat sedan i slutet av februari och i mitten av mars meddelade klubben att han missar resten av säsongen med en skada. Nu bekräftar 26-åringen själv att han har skadat korsbandet. 

“Det var inte så här jag ville att säsongen skulle ta slut. Jag opererades för två veckor sedan efter att ha dragit korsbandet ett par veckor innan dess. Rehaben går bra och jag hoppas kunna vara tillbaka till nästa säsong”, skriver Carlsson på sociala medier. 

Utgående kontrakt – men blickar inte hemåt

Lucas Carlsson vann backarnas skytteliga i AHL förra säsongen och kom tvåa i backarnas poängliga med 20 mål och 54 poäng på 61 matcher. 

Den här säsongen hade Carlsson gjort 15 mål och 39 poäng på 52 matcher innan skadan och han var då i topp av både skytteligan och poängligan för backar. 

Gävlesonen har utgående kontrakt inför nästa säsong och det saknas då inte intresse. Men i mars berättade Carlssons agent Martin Nilsson för hockeysverige.se att backen inte blickar hem mot Europa än. 

– Det är klubbar som hör av sig från egentligen hela Europa, sade Nilsson till hockeysverige.se då och fortsatte: 
– Planen är att han ska vara kvar i Nordamerika även om det finns intresse såklart hemma i Europa.

Innan flytten till Nordamerika spelade Carlsson 136 SHL-matcher för Brynäs där han bland annat var med och spelade i SM-finalen 2017. Under sina sex år på andra sidan Atlanten har backen gjort 60 NHL-matcher för Chicago Blackhawks och Chicago Blackhawks samt spelat 256 matcher i farmarligan AHL.


TV: Månadens fem snyggaste svenskmål enligt nhl.com

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL