Linus Arnesson.
Foto: Johan Bernström/Bildbyrån
SHL

Linus Arnesson förlänger med Örebro till 2026

ANNONS

Linus Arnesson blir kvar i Örebro. 
Backen skriver ett nytt tvåårskontrakt med klubben. 
– Efter en tuff start på säsongen tycker vi att Linus under andra halvan var en våra bästa backar, säger Niklas Eriksson. 

Tidigare under dagen meddelade Örebro att backlöftet Niklas Nilsson förlänger sitt avtal. Nu säkrar närkingarna också upp en annan back inför de kommande åren. 

Linus Arnesson stannar nämligen i Örebro och skriver på ett kontrakt som sträcker sig till 2026. 

– Efter en frustrerande säsong känner alla i och runt laget en stor revanschlusta inför kommande år. Tillsammans ska vi skruva till det som inte var tillräckligt bra och samtidigt bygga vidare på det vi hittade tillbaka till under sluttampen av säsongen. För mig personligen fick jag större ansvar och förtroende ju längre säsongen gick och det vill jag ta vidare. Det känns väldigt kul att stanna i Örebro då jag tycker hockeyn vi vill spela passar mig bra samt att jag känner att jag fortfarande utvecklas, säger Arnesson till klubbens hemsida.

“Fyller en viktig roll i det defensiva spelet”

Linus Arnesson spelade i Örebro mellan 2017 och 2019 då han också var en Tre Kronor-back. Efter fyra säsonger i andra klubbar så återvände Arnesson till Örebro förra året.

Han var då först utanför laget i starten av säsongen men fick mer förtroende ju längre säsongen led. Totalt blev det sju poäng på 44 matcher för 29-åringen under säsongen. 

– Efter en tuff start på säsongen tycker vi att Linus under andra halvan var en våra bästa backar. Från sin backposition är Linus väldigt pålitlig och han fyller en viktig roll i det defensiva spelet. Något som vi gillar med Linus är hans förmåga att höja sitt spel när allt ställs på sin spets. Det känns bra att vi nu kan fortsätta jobba tillsammans med Linus över de två kommande säsongerna och jag är övertygad om att Linus kan fortsätta ta steg i sitt spel här hos oss, säger Niklas Eriksson

I sin karriär har Arnesson spelat 320 SHL-matcher för Örebro, Djurgården och Färjestad samt gjort 118 matcher i HockeyAllsvenskan med Djurgården.


TV: Summering av Örebros säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM