Joakim Fagervall.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Joakim Fagervalls besked - lämnar Boden efter ett år

ANNONS

Uppgifter har placerat honom i Björklöven nästa säsong.
Nu står det klart att Joakim Fagervall lämnar Boden.
– Det står skrivet i stjärnorna vad jag ska göra, säger han själv på klubbens hemsida.

En mycket rutinerad tränare finns återigen på marknaden. Under torsdagen meddelar nämligen Joakim Fagervall att han lämnar uppdraget i Boden och HockeyEttan - efter endast ett år.

– Jag ska avsluta den här säsongen som stugvärd där man får fundera på livet lite grann, det står lite skrivet i stjärnorna vad jag ska göra. Jag står fortfarande inför ett karriärsval och det är det jag funderar mest på. Jag står verkligen i tacksamhet att jag har fått den här möjligheten och tiden på mig att jobba med mina tankar, men ser med tillförsikt mot framtiden, säger tränaren på klubbens hemsida.

Har kopplats ihop med Björklöven

Bodens säsong tog slut för en vecka sedan efter att man blivit utslaget av Piteå, men även efter en period då lagets huvudtränare ryktats bort från klubben. Fagervall, med allsvensk- och SHL-rutin har placerats i Björklöven nästa säsong av NSD och är därmed ett hett namn att ta över om Umeå-klubben går skilda vägar med Viktor Stråhle

– Ingenting av det där stämmer, kontrade “Lövens” Per Kenttä med i Västerbottens-Kuriren.

Fagervall sparkades från rollen i Djurgården i november förra säsongen, men har innan dess erfarenhet från jobb i Malmö, Luleå, Västerås, Tingsryd, Växjö, Oskarshamn med flera. Men framförallt har han ett förflutet i just Björklöven, både som sportchef och huvudtränare. 

– Det var väldigt roligt att komma tillbaka till Boden, det var här min professionella karriär startade i Allsvenskan 1999, jag är tacksam för att jag fick den möjligheten och det erbjudandet från föreningen. Det kommer jag alltid vara tacksam för, säger han nu på Bodens sajt.


TV: Bystedt med dubbla mål i AHL-debuten

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL