Video: Viaplay
NHL

JÄTTEBRÅKET: Åtta matchstraff - efter två sekunder

ANNONS

Som väntat hamnade Matt Rempe i centrum när New Jersey Devils besökte Madison Square Garden i natt. Denna gång blev det åtta (!) matchstraff - efter två sekunder.
– Alla vet varför det hände ikväll, säger Devils tränare, Travis Green. 

Se hela bråket i spelaren ovan.

Matt Rempe fortsätter att röra upp känslor i NHL. Senast var det tjuvsmällen mot huvudet på New Jersey Devils Jonas Siegenthaler och ett hån mot Kurtis MacDermid som ledde till kommentaren “Man gör inte så där under sitt första år i ligan. Jag tappade en hel del respekt för honom" från MacDermid. 

I natt var han en av totalt åtta spelare som fick matchstraff - efter två sekunder spel. Två av dessa var just Rempe och MacDermid.

– Ja, jag väntade mig inte det. Det är skönt att se laget stötta varandra. Efter en sådan situation spelade resten av killarna en fantastisk match, säger MacDermid efter 3–4-förlusten. 

Denna gång verkar dock hans åsikt om den 21-årige rookien ha ändrats.

– Jag kommer alltid ha mycket respekt för honom. Han är en ung kille som försöker göra sin grej och ta en plats i ligan, jag förstår det, säger MacDermid. 

Utöver dessa två fick även Jacob Trouba, K'Andre Miller, Barclay Goodrow matchstraff i New York Rangers, medan Chris Tierney, John Marino, Kevin Bahl fick detsamma i Devils. Några minuter senare utbröt en ny fajt, vilket innebar totalt 156 (!) utvisningsminuter inom fem minuter. Första periodens 162 minuter är värst i NHL sedan 2014 då Calgary och Vancouver fick 188. 

För Matt Rempe innebär det hela även att han har nu har spelat tre matcher mot New Jersey sammanlagt fått 47 utvisningsminuter. Speltiden över dessa tre matcher är endast 5:03.

Coachen: “Alla vet varför det hände”

Det var dock inte bara spelarna som blev irriterade på varandra. I båset såg man de båda huvudtränarna Peter Laviolette och Travis Green stå och skrika på varandra. 

– Det var mycket som hände. Jag vet inte om någon väntade sig det där. Det är en känslofylld match. När det kommer till Peter och mig så kollar jag dit och han står och skriker på mig. Jag är mer än villig att prata med honom. Jag har ingen aning om varför han var sur. Jag har inget problem med det, men om du börjar skrika kommer du få tillbaka, säger Devils Travis Green och fortsätter:
– Deras spelare förberedde sig för fajt innan tekningen och inget av det här hade hänt… alla vet varför det hände ikväll, och inget av det hade hänt om något inte hänt matchen innan.

Två poäng av Bratt

Matchen då?

Erik Gustafsson var tillbaka i spel för första gången sedan 23 mars och var den som fick mest istid i Rangers när man efter 20 minuter tog en 2–0-ledning. Devils kämpade sig tillbaka och vände till 3–2 genom två framspelningar av Jesper Bratt, men tappade det hela i tredje då Kaapo Kakko kvitterade och Chris Kreider avgjorde till 4–3 i powerplay.


TV: Highlights från matchen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 april
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games