Anton Lindholm, Kalle Kossila och Victor Ejdsell.
Foto: Bildbyrån
Spelarövergångar

Uppgifter: SC Bern är överens med Anton Lindholm, Kalle Kossila och Victor Ejdsell

ANNONS

Den schweiziska storklubben SC Bern tittar mot Sverige för nyförvärv. 
Enligt Berner Zeiting är klubben nämligen överens med Leksands Anton Lindholm, Växjös Kalle Kossila och Färjestads Victor Ejdsell till nästa säsong. 

Det har gått tungt för SC Bern i National League efter guldet 2019. De har sedan kommit nia, nia, elva, åtta och femma i tabellen och under påskhelgen förlorade Bern den sjunde och avgörande kvartsfinalen mot EV Zug vilket innebär att de åker ut i kvartsfinal för tredje gången på de fyra senaste åren. 

Nu ska då storklubben och de näst mesta mästarna (16 guld) bygga om inför nästa säsong. Enligt Berner Zeitung blickar Bern då mot Sverige. 

Tidningen uppger nämligen att klubben är nära att göra klart med tre stjärnor från SHL. Leksands Anton Lindholm, Växjös Kalle Kossila och Färjestads Victor Ejdsell ska nämligen alla tre vara överens med Bern inför nästa säsong.

Lämnar SHL – för Schweiz

Victor Ejdsell har redan lämnat Färjestad efter fiaskot i SM-slutspelet då klubben kommunicerade tidigt att han skulle flytta utomlands. Under säsongen gjorde Ejdsell 20 mål och 41 poäng på 50 matcher vilket gav en femteplats i SHL:s skytteliga samt en delat sjundeplats i poängligan. 

Kalle Kossila ska snart spela SM-semifinal med Växjö men har ett utgående kontrakt och ser alltså ut att lämna Lakers. I grundserien gjorde han 34 poäng på 40 matcher och hade därmed sjätte bäst poängsnitt av alla spelare i SHL. I kvartsfinalserien mot Luleå stod han för 1+4 på fyra matcher. I fjol var finländaren med och vann SM-guld med Växjö. 

Anton Lindholm ska i kväll spela den sjunde och avgörande kvartsfinalen för Leksand mot Frölunda och det avgörs då om hans Leksand går vidare och får spela semifinal eller om säsongen tar slut. Den defensive backen har spelat VM för Sverige två år i rad och varit en av SHL:s bästa försvarsspelare. 

Nu ser trion alltså ut att alla lämna SHL för att i stället flytta till den schweiziska huvudstaden.


TV: DIF-fansens tifo inför första semifinalmötet med Mora

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games