Olle Norberg.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Olle Norberg klar för Västerås

ANNONS

Det blir ingen fortsättning i Almtuna för Olle Norberg. I stället fortsätter den unge backen sin karriär hos konkurrenten Västerås.
– En yngre, utvecklingsbar spelare som är på väg uppåt i sin karriär och har tagit stora kliv framåt under sina inledande säsonger på seniornivå, säger sportchefen Niklas Johansson.

Trots att Olle Norberg bara är 20 år har backen redan hunnit med över 100 matcher i Hockeyallsvenskan. Efter att ha spenderat de senaste två och en halv säsongerna i Almtuna väljer nu Norberg att flytta vidare.

Via sin hemsida meddelar Västerås att den unge backen skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

– En värvning i samma kategori som Joel Kant. En yngre, utvecklingsbar spelare som är på väg uppåt i sin karriär och har tagit stora kliv framåt under sina inledande säsonger på seniornivå. Därför har vi valt att erbjuda ett tvåårsavtal även till Olle, där vi får möjlighet att arbeta tillsammans över tid och skapar en långsiktighet för oss som klubb och spelaren, säger sportchefen Niklas Johansson.

Har spelat en SHL-match

Totalt har Olle Norberg samlat på sig 101 matcher i Hockeyallsvenskan med Almtuna och har även spelat en SHL-match med Linköping (säsongen 2021/22).

– Olle har haft en stigande kurva och avslutade den här säsongen med mycket istid i en defensivt präglad roll. Han har precis den typen av egenskaper vi sökt när vi vill rekrytera till de defensiva rollerna i vår backbesättning, säger Johansson.

Denna säsong noterades Norberg för sju poäng (3+4) på 46 grundseriematcher, där han snittade 13 minuter och 31 sekunders istid.


TV: Månadens snyggaste svenskräddningar


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games