Foto: Bildbyrån
SM-slutspelet

"Challe" Berglunds kritik: "Ni skämmer ut er"

ANNONS

Leksands Kalle Östman fick tre matchers avstängning för att ha åkt in i en domare. Något som har väckt starka känslor i Leksand.
– Svensk hockey i förfall kan man säga, säger “Challe” på presskonferensen efter match sex mot Frölunda.

Kalle Östman missar match sju mot Frölunda och en eventuell första semifinal. Det efter att ha krockat med en domare på isen i match fem.

Domarna på isen valde att inte ta någon utvisning på forwarden, men situationsrummet och disciplinnämnden hade en annan bedömning. De ansåg att det var ett regelbrott och att det handlade om en “physical abuse of official”.

Med bakgrund av det gav man då honom tre matchers avstängning.

– Vad ska vi göra? Det är ett lotteri det där. Jag tog domarkontrollanten som var här i dag till mig. Han frågade om allt var lugnt. ”Ja, förutom att ni skämmer ut er." Sebastian Dyk i Södertälje körde på en domare bakom mål, vilket inte heller var något uppsåt. Han fick ingen avstängning. Kalle åker på tre matcher som inte heller har ett uppsåt. Han flyttar på sig för att Nässén tar ett flygande byte och då tar Kalle en annan väg och krockar med domaren, säger “Challe” på presskonferensen och fortsätter:

– Att man då får tre matcher... det är ganska genant faktiskt. Svensk hockey i förfall kan man säga.

Kalle Östman var inte den första den här säsongen att göra sig skyldig till en “physical abuse of official”. Den senaste i raden var Linus Ölund i Brynäs. Då överklagade klubben domen till Riksidrottsnämnden, men fick inte gehör.

Det återstår att se om Leksand kommer att överklaga till RIN.


TV: Anton Lindholm och Leksand tvingar fram match sju

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL