Foto: TV4.
HockeyAllsvenskan

Karlskoga chockar Brynäs - efter stort bråk: "Brakar loss"

ANNONS

Karlskoga satte tonen direkt mot Brynäs - och fick utdelning.
Redan efter några minuter av semifinalen bröt ett stort bråk ut. 
– Det är nödvändigt för Karlskoga att spela på det sättet, säger TV4:s Fredrik Söderström.

Det dröjde inte lång tid i semifinalen mellan Brynäs och Karlskoga innan spelarna var i ansiktet på varandra. Storfavoriterna trodde sig ha gjort 1–0 tidigt i första perioden, men Karlskoga-spelarna signalerade direkt för att det skulle dömmas bort. Ett stort bråk bröt då ut bakom mål. 

– Det brakar loss. Det blir riktigt irriterat. Alla spelar är involverade. Det är Lennartsson bland annat, det är Scott, säger TV4:s Stefan Klemetz i sändningen.
– Det finns en sparkrörelse där tycker jag det ser ut som. De vill nog kolla på den. Det är en sparkrörelse. Det är inget mål, fyller experten, Johan Tornberg i. 

Målet dömdes bort, men efterföljdes snabbt av 1–0. Då var det Karlskoga och Simen Andre Edvardsen som hittade rätt efter lagets första skott i matchen. Även det målet kom med en del protester. 

– Det var lite irriterat för att Brynäs tyckte de kunde fått med sig en icing på Greg Scott, men linjemännen bedömde att Scott kunde ta den pucken, säger Tornberg.

2–0 efter första 20: “Vi kör över dem”

1–0-ledningen för matchseriens “underdogs” höll sig sedan hela vägen in till slutsekunden av perioden. Då plockade Jesper Kokkonen upp en slarvig pass av Brynäsmålakten, Jared Coreau och dansade sig till friläge. Väl där hittade han luckan mellan Coreaus benskydd. 

– De kommer ut i ett bra tempo. Nu måste vi ta tillbaka spelet med puck. Det är bra att vi gör två mål. Det är starkt, men vi måste bli bättre med pucken, säger Edvardsen till TV4 och fortsätter om fysiska spelet: 
– Det tycker jag har varit bra. Vi går ut och kör över dem varje gång vi har chansen. Det är bara att fortsätta. 

Brynäs vände sen och vann matchen med 3-2 efter förlängning.


TV: Anton Lindholm och Leksand tvingar fram match sju

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL