BRYNÄS - KARLSKOGA
Johan Tornberg (höger).
Foto: Bildbyrån & TV4 (Montage)
HockeyAllsvenskan

Jordie Benn illa ute efter smällen? - Experten: "Kommer kollas på"

ANNONS

Det blev minst sagt irriterat direkt mellan Brynäs och Karlskoga. 
Efter bråk, tuffa smällar och förlängning drog favoriterna längsta strået. 
– De spelar tufft. De är ett av de bästa lagen i ligan just nu, säger hjälten, Vesel till TV4 efter 3–2-segern.

Ett bråk redan några minuter in satte tonen på första semifinalmötet mellan Brynäs och Karlskoga. Därefter brakade det loss. 

I den andra perioden fick vi se Brynäs äta sig ikapp till 2–2 efter första periodens tvåmålsunderläge, men även flertalet tuffa smällar. Reaktionerna var minst sagt starka i arenan vid flertalet tillfällen - och inte minst när Jordie Benn satte upp en klubba i ansiktet på Viktor Lennartsson för att försvara sig. 

– Det är domarna som inte uppmärksammar den situationen. Man kan tycka vad man vill om hur fysiskt det ska vara. Lennartsson kliver på och Benn får definitivt upp handskar, klubba och kraft i ansiktet. Helt enkelt en missad situation, säger TV4:s Fredrik Söderström och fortsätter om domarnas insats.
– Sen har man lagt ribban högt. Det har varit ganska tufft. Det finns en hetta. 

Trots stor ilska från Karlskoga slutade det hela utan en utvisning. Minuter senare kom en ny liknande situation åt andra hållet, samt en smäll från Lennartsson upp i ansiktet på Benn.

Experten: “Det kommer kollas på i efterhand”

Lennartsson som var i centrum även i bråket i den första perioden blev stor huvudperson i stökiga mötet. Detta fick tv-tittarna minst sagt bevis för när han drog på sig en utvisning och publiken bjöd på en stående ovation.

TV4:s expertkommentator, Johan Tornberg var inte lika positiv till det tuffa spelet. 

– Det jag inte gillar är att vi har två klubbor upp mot huvuden. Det är säkert sådant som kommer kollas på i efterhand, säger Tornberg i sändningen. 

Övertidshjälte - med kvällens tredje poäng

Miks Indrasis kom närmast ett segermål i den tredje perioden med en ramträff. Istället för 3–2 där gick matchen till förlängning, precis som i tre av fyra matcher när Karlskoga slog Södertälje i kvartsfinalen. 

– En till förlängningsperiod här, det var vi gjort bra innan, säger BIK:s Henrik Larsson till TV4 med ett leende efter tre perioder. 

Det tog 15 minuter av förlängningsspel innan avgörandet kom, men det kom inte från Karlskoga. Denna gång var det istället Brynäs och Tyler Vesel som klev fram och säkrade 3–2, samt 1–0 i matcher. Det var även stjärnans tredje poäng i matchen. 

– Det blir mycket kamp, men vi hade väl inte förväntat oss något annat. Jag tycker att de får stundtals långa anfall och trycker på. Jag tycker ändå vi försvarar insidan på ett ganska bra sätt. Sen är det surt. De får fyra PP, vi får ett. Det sliter såklart på många gubbar. En ljusare dag hade det studsat vårt håll, säger Karlskogas tränare, Dennis Hall till TV4 efter förlusten.


TV: Mathias Bromé om missfallet som fick honom att komma hem

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL