Christopher Liljewall.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Christopher Liljewalls svar efter avskedet: "Jag ska fortsätta"

ANNONS

34-årige Christopher Liljewall har inte gjort sitt. 
Efter avskedet från SSK öppnar menar forwarden att han planerar att fortsätta karriären.
– Jag ska fortsätta spela, säger han till LT.

Det blir ingen fortsättning i Södertälje för SSK-kaptenen, Christopher Liljewall. Däremot set det ut att bli en fortsättning på karriären. Efter avskedet och uttåget ur det allsvenska slutspelet berättar 34-åringen att just detta är planen. 

– Jag ska fortsätta spela, jag tycker att det här är så jäkla roligt och jag har ett jäkla driv kvar fortfarande. Sedan var, om det blir i Sverige eller utomlands, jag har faktiskt inte ens tänkt i de banorna. Utan jag kommer att behöva mer tid för att ta tag i mina framtidsplaner. Jag vill hinna landa mer i det här. Och ta det här med familjen, man är inte ensam om att ta beslut, säger han till LT.

Det var under måndagen som den allsvenska toppklubben kom med det tunga beskedet. Ett besked som Liljewall menar att han inte ens tänkt på innan säsongens slut - och ett besked som inte innebär några “hard feelings”. 

– Jag har sagt att jag ska ta allt som det kommer efter säsongen. Jag har valt att lägga allt fokus på detta året. Jag har varken talat med Södertälje eller någon annan klubb. Utan jag har lagt all kraft på att vi ska gå som möjligt detta året. Jag säger inte att jag inte hade velat vara kvar men jag hade inte ens tänkt i banorna kring nästa säsong. Nu fick jag beskedet av Södertälje så då behövde jag inte ens fundera kring det. Jag har haft fyra fantastiska år här och det är dem jag väljer att fokusera på och tänka tillbaka på, säger han till LT.

Forwarden lämnar efter exakt 200 grundseriematcher i tröjan över fyra säsonger. Två av dessa kom efter återkomsten från Timrå och innebar en fortsättning som kapten. En roll som någon annan nu kommer att ta över.


TV: Anton Lindholm och Leksand tvingar fram match sju

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games