Leksands IF vann mot Modo Hockey J18
J18 Nationell

Zaki Crookes stor hjälte – när Leksand J18 säkrade avancemang efter rysare

Efter seger på hemmaplan med 5-4 (1-0, 2-1, 1-3, 1-0) efter förlängning har Leksand nu avgjort matchserien mot Modo Hockey J18 i J18 Åttondelsfinal herr. Därmed vann Leksand serien med 2-1.

Zaki Crookes slog till 9.27 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 5-4-mål.

Leksand startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 1.51 slog Gustav Svedlund till. Efter 11.44 i andra perioden nätade Milton Gästrin, framspelad av Gustav Dahlin och kvitterade för Modo Hockey J18.

Leksands William Wiman gjorde 2-1 efter 12.23 på pass av Lukas Schünzel och Måns Dufva.

Rocky Langvardt gjorde dessutom 3-1 efter 18.22 framspelad av Adam Lorentzi och Måns Dufva.

Efter 7.36 av matchen kunde Rasmus Lindström Calland göra 3-2 för Modo Hockey J18.

Leksand gjorde 4-2 genom August Lissel efter 14.56 i tredje perioden och tog ett rejält grepp om matchen.

Men Modo Hockey J18 stod för en grym upphämtning till 4-4 med två mål på bara 0.44. Gustav Öberg Andersson gjorde 4-3 efter 17.02 och Milton Gästrin fullbordade comebacken efter 17.46. I förlängningen tog det 9.27 innan Leksand avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Zaki Crookes.