Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Minnesota Wild misslyckades med fräckis – på väg att missa slutspel

ANNONS

Minnesota Wild tog ut målvakten Filip Gustavsson i förlängning för att spela fyra-mot-tre i jakten på en seger i slutspelsracet. 
Men draget misslyckades då Vegas Golden Knights gjorde mål i den tomma kassen – och Minnesota förlorar därmed sin poäng som de skulle fått vid övertidsförlust.
– Beslutet togs för att ge laget den bästa chansen att vinna matchen, säger coachen John Hynes.

Det ser mörkt ut för Minnesota Wild att nå slutspel och de förbättrade inte direkt sina chanser i natt. 

Minnesota förlorade nämligen hemma med 2-1 mot Vegas Golden Knights efter förlängning. Vanligtvis så hade det gett en poäng för att ha förlorat via övertid – men Wild blir av med den poängen. 

I förlängningen så valde nämligen laget att plocka ut svenske målvakten Filip Gustavsson för en extra anfallare och spelade då fyra-mot-tre i jakten på att göra ett segermål. 

Men i stället kunde Vegas avgöra i tom kasse. William Karlsson fick pucken via en retur och spelade fram till Jonathan Marchessault som lade in pucken i det tomma målet för 1-2. 

– Vi behövde två poäng. Vi hade inte varit nöjda med bara en poäng men det gick inte vår väg. Det är vad det är, säger Gustavsson.

“Försökte ge laget bästa möjligheter att vinna”

På grund av NHL:s regler så går Minnesota då miste om den poängen de skulle ha haft via övertidsförlusten eftersom de tog ut målvakten. 

– Med tanke på var vi befinner oss i tabellen så försöker man ge laget bästa möjligheter att vinna. När vi kan sätta in våra bästa spelare mot tre spelare så tycker vi att det gör oss den bästa chansen att vinna, säger coachen John Hynes och fortsätter: 
– När man tittar på vår situation så behöver vi vinna matcher och ta två poäng. Vi måste också få hjälp från andra lag så det beslutet togs för att ge laget den bästa chansen att vinna matchen. 

Minnesota ligger nu sju poäng bakom Los Angeles Kings på den sista wild card-platsen och behöver tjäna in de poängen på sista nio matcherna av grundserien vilket inte ser troligt ut i nuläget. 

Minnesota Wild – Vegas Golden Knights 1–2 OT (0-0,1-0,0-1,0-1) 

Minnesota: Kirill Kaprizov (37). 
Vegas: Michael Amadio (13), Jonathan Marchessault (40).


TV: Höjdpunkter från Vegas säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL