SM-slutspelet

Filip Larssons tavla: "Styr in den med klubban"

Filip Larsson kom tillbaka från sjukdom inför match fyra – och höll då nollan. Men i match fem bjöd succémålvakten Jere Innala på 1-0 när han styrde in ett höstlöv i egen kasse.
– Den där vill han ha tillbaka, säger experten Almen Bibic i TV4:s sändning.

Leksand och Frölunda går en tuff matchserie mot varandra som nu har kommit till en match fem i Scandinavium. Leksand vann senast med 2-0 på hemmaplan, mycket tack vare Filip Larsson som stod på huvudet i kassen.

Målvakten räddade allt och lite till och höll nollan när masarna utjämnade serien.

I match fem började han på inslagen väg, men bjöd sedan Jere Innala på 1-0 till Frölunda. Finländaren skickade en strumprullare som var på väg utanför målet, när Filip Larsson då ändrar riktning på pucken med sin egna klubba och styr in den i mål.

“Vi tar den”

– Han styr in den med klubban, han försöker styra ut den i hörnet men styr in den. Den där vill han ha tillbaka, säger Almen Bibic i TV4:s sändning.

– Det var en turlig studs, men vi tar det, säger målskytten själv.

Målet innebar alltså fördel Frölunda,  som tog med sig 1-0-ledningen in i den andra perioden.

Filip Larssons tunga kväll fortsatte sedan när han var olycklig på både 2-1 och 3-1 för Frölunda. Målvakten studsade sedan tillbaka något i den tredje perioden när han bland annat räddade en straff av Malte Strömwall.

Det blev till slut 5-2 till Frölunda efter ett sista mål i tom kasse.

TV: Fredrik Söderström om Leksands vinst i fjärde kvartsfinalen