Jared Coreau och Damian Clara.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Ovissheten i Brynäs - Damian Clara saknades inför semifinalen

ANNONS

Står Brynäs inför ett målvaktsproblem när semifinalserien drar igång? 

På måndag släpps pucken äntligen igen för Brynäs. Storfavoriterna har vilat upp sig efter kvartsfinalserien mot Nybro och valt sitt motstånd inför semifinalen, men exakt hur de kommer att ställa upp mot Karlskoga är inte helt säkert. 

När laget tränade under långfredagen fanns nämligen den unge förstemålvakten, Damian Clara inte med på isen. 19-åringen som tog emot Guldgallret som Hockeyallsvenskans främsta junior efter grundserien saknades av oklar anledning enligt Gefle Dagblad. Sportchefen, Johan Alcén ville inte heller kommentera frånvaron. 

Clara stod de första tre macherna i kvarten mot Nybro, men satt sedan på bänken när fjärde vinsten och avancemanget säkrades. Då var det sena nyförvärvet, Jared Coreau som tog plats mellan stolparna. Utöver kanadensaren har Brynäs även David Rautio som namngiven målvakt och inlånade Filip Lindblad utöver egna juniorerna med Kristers Steinbergs i spetsen. 

– Jag är jättetråkig. Jag vill inte ge dem någonting, men det är sån jag är. Det finns ingen anledning att skicka ut saker och ting som jag ska bjussa på, säger huvudtränaren Niklas Gällstedt till GD om BIK:s svagheter.


TV: Fredrik Söderström om Leksands vinst i fjärde kvartsfinalen

Den här artikeln handlar om: