Nyhet

Marcus ”Lilliz” Nilsson lämnar Färjestad: "Blir inget mer"

ANNONS

Efter petningar och rykten om en flytt talar nu Marcus ”Lilliz” Nilsson ut.
För Värmlands Folkblad bekräftar stjärnan att han gjort sin sista match i Färjestad. 
– För mig känns det jättetråkigt eftersom jag älskar att spela i Färjestad, säger han.

Säsongen 2023/24 har varit tuff för Charlottenberg-fostrade Marcus Nilsson. Stjärnan som så ofta visat vägen med sina flippmackor i Färjestad har fått sitta vid sidan medan laget jagat framgång och samtidigt funderat på om han gjort sitt i klubben. 

När säsongen nu är slut för seriesegrarna bekräftar han att det hela blir verklighet. 

– Jag har pratat med Wallin och Mitell, och det verkar inte bli så att jag får ett kontrakt av Färjestad, det blir inget mer för min del. För mig känns det jättetråkigt eftersom jag älskar att spela i Färjestad, berättar han för Värmlands Folkblad.

Nobbar SHL-lagen: “Inte så sugen på att möta Färjestad”

I början av mars kom nyhetsbomben från Expressen om att passningsgeniet är klar för en flytt från Färjestad och ner i seriesystemet till Björklöven. En flytt som 32-åringen mer eller mindre öppnar för i och med att han inte vill möta sitt Färjestad.

– Jag ska prata med agenten och kolla vad som händer. Jag är inte så sugen på att möta Färjestad... Jag har svårt att se att det blir något annat SHL-lag, för det känns inte rätt för mig att åka och möta Färjestad, säger han till VF.

Forwarden slutar den ryckiga säsongen med 31 poäng på 52 matcher och har ryktats vara aktuell för andra SHL-klubbar, men nobbar alltså dessa för att undvika klubben han representerat under sju säsonger och över 400 matcher. Detta trots den tuffa perioden han har bakom sig där han petades från laget. 

– Såklart har det påverkat självförtroendet, som är en ganska stor del i hockeyn. Man vill ju helst att allt flyter på. Såklart, det har varit lite tuffare än de andra åren. Jag vill vara med och bidra så mycket som möjligt, säger han om den tuffa situationen.


TV: Mathias Bromé om missfallet som fick honom att komma hem

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL