Björklöven vann mot IK Oskarshamn
J20 Nationell

Björklöven vinnare mot Oskarshamn i kvalserie till J20 nationell herr

Björklöven vann hemma mot Oskarshamn i kvalserie till J20 nationell herr, med 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0) efter straffar.

– En väldigt stabil insats från vår sida över 60 minuter. Vi pratade innan om att vara framåtlutade och kaxiga men ödmjuka nog att förstå vad som krävs av alla varje byte och tycker vi är exakt det. Bra push i slutet och viktigt att knipa extra poängen, tyckte Björklövens tränare Elias Keuter, efter matchen.

Björklöven tog därmed andra raka segern, efter 5-1 mot Tyresö Hanviken Hockey i första matchen.

Första perioden var jämn. Oskarshamn inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Nace Langus efter 2.50, men Björklöven kvitterade genom Axel Blom i slutet av perioden.

Andra perioden blev mållös. I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I straffläggningen var det Björklöven som avgjorde till 2-1. Den avgörande straffen stod Johan Lidman för.

Måndag 1 april 12.30 spelar Björklöven hemma mot Malmö. Oskarshamn möter Tyresö Hanviken Hockey borta i Tyresö Ishall lördag 30 mars 16.00.