SKELLEFTEÅ – LINKÖPING
SHL

Galna räddningen av Linus Söderström: "Omöjligt"

ANNONS

Hela arenan i Linköping jublade för 1–1, men istället kom Linus Söderströms plock mellan.
Skellefteå-målvakten hyllas enormt efter den galna räddningen. 
– Det är nog bland de värre jag sett, säger Oskar Nilsson till TV4. 

Linus Söderström har växlat upp i slutspelet för sitt Skellefteå. Efter två raka segrar på hemmaplan vände målvakten och Västerbottningarna till Linköping för match tre i kvartsfinalen. Då stod 27-åringen för en av säsongens räddningar. 

Linus Hultström fick pucken till sig några meter framför ett öppet mål och hela arenan började jubla, men pucken hamnade inte i nätet. Söderström hann istället snurra runt och få dit plocken.

– Dra åt… wow. Till och med Klas Östman skrattar. Det kan vara en av de skönaste räddningarna jag någonsin har sett. Alla här inne trodde det var mål, säger TV4:s Niklas Wikegård i sändningen. 

– Linus Söderström lurar hela hallen. Det är omöjligt att rädda den där pucken. Han tar den i plocken. Han gör en piruett och landar pucken i plocken. Den är enorm. Minst sagt säsongens räddning, fyller kommentator Åke Unger i.

Även lagkamraten Oskar Nilsson som var på isen var minst sagt fövånad. 

– Jag trodde det blev mål, men att han (domaren) tog bort den på grund av någon interference eller något. Jag var helt säker på att det var mål. Det är nog bland de värre jag sett om jag ska vara helt ärlig. Han kör en 360, men har full kontroll på situationen, säger Nilsson till TV4.

Hultströms kritik: “Kan inte stå och såsa”

Dylan Sikura hade vid det läget redan gett bortalaget en 1–0-ledning, men det då i andra perioden tillbakapressade Skellefteå behövde verkligen storspel från sin burväktare. Skotten var 11–0, men Istället för 1–1 blev efter räddningen både 2–0 och 3–0. 

Linköping hade kritiserats för sin första period, framförallt för sitt spel med pucken, något som just Linus Hultström även tryckt på. 

– Man kan inte stå bakom egen kasse och såsa och tro att det är lugn och ro, utan Skellefteå kommer. Framförallt måste vi bära pucken bättre genom mittzon och inte bara skicka ner den och hoppas våra forwards är först, sa han till TV4 efter första perioden.

Tre mål inom nio (!) minuter

Linköping gav sig dock inte. Precis som i match ett mellan lagen hämtade man upp 0–3 till 3-3. Nu klarade man dessutom av detta i och samma period - inom dryga åtta minuter. 

– Det är väl ingen period vi är nöjda med. Vi blir för passiva i vårt spel och hjälper inte varandra. Vi har spelat två förlängningar där jag tycker vi har gått ut och vågat och vunnit rättvist, så det ska vi även gör idag, säger Rickard Hugg till TV4 inför tredje raka förlängningen i matchserien.

Fjärde och femte perioden kom och gick. Till slut i den sjätte avgjorde Axel Sandin Pellikka. (Läs mer om det här).


TV: Mikael Ruhomaa sänkte Leksand

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL