Michael Brandsegg-Nygård avgör.
Foto: TV4/Skärmdump
HockeyAllsvenskan

Michael Brandsegg-Nygård avgör för Mora – har matchboll mot AIK

ANNONS

Det blev en lång förlängning i lördags – och det blev övertid även i kväll.
Men sedan klev junioren Michael Brandsegg-Nygård fram och avgjorde för Mora som nu leder kvartsfinalserien med 3-2 i matcher. 

AIK vann två matcher i Stockholm och Mora IK vann två matcher i Dalarna. 

Det var därmed 2-2 i matcher i kvartsfinalen inför kvällens femte match mellan lagen på Hovet. Det blev en lång förlängning senast som inte avgjordes förrän efter 95 minuters ishockey – och även i kväll krävdes förlängning för att skilja på lagen. 

Det stod nämligen 3-3 – igen – efter 60 minuter sedan AIK kvitterat i tredje perioden. Hemmalaget hade även ett 4-3-mål i nät men det dömdes bort och det blev alltså återigen “sudden death”. 

18-åringen hjälte för Mora

AIK fick ett drömläge direkt då Branden Troock kom i ett friläge men han lyckades inte sätta pucken. Sedan fick Mora tidigt chansen i powerplay men gjorde inte heller mål utan spelet fortsatte. Nio minuter in i den fjärde perioden fick junioren Noah Steen öppet mål och chans att bli hjälte för Mora men han sköt då utanför och 3-3 stod sig. 

Mot slutet av perioden så fick sedan AIK möjligheten i powerplay men utan att göra mål. Trots att båda lagen skapade en hel del chanser så blev det inga mål utan det var fortsatt 3-3 efter fyra perioder och för andra matchen i rad skulle det tvingas en femte period för att skilja lagen åt. 

I inledningen av period fem träffade Zion Nybeck ribban och var oerhört nära ett avgörande. I stället blev det Mora som avgjorde. I samband med en tekning i den 90:e minuten så sköt stortalangen Michael Brandsegg-Nygård ett skott som styrdes via en AIK-back och gick i en båge över AIK-målvakten Antoine Bibeau. 4-3 till Mora och 3-2 i matcher. 

Mora har därmed vänt 0-2 i matcher till ledning 3-2 vilket innebär att de nu kan stänga serien och säkra avancemang till semifinal vid seger hemma i Dalarna på onsdag. 

AIK – Mora 3–4 2OT (2-2,0-1,1-0,0-0,0-1)

AIK: Oscar Öhman, Christoffer Björk, Eric Norin. 
Mora: Michael Brandsegg-Nygård 2, Noah Steen, Arvid Eljas. 

Mora leder serien med 3-2 i matcher.


TV: Veckans snyggaste assist av NHL-svenskar

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL