AIK – MORA 2–3
Alfred Barklund.
Foto: Bildbyrån & TV4 (Montage)
Intervju

Alfred Barklund snuvad på avgörande mot Mora: "Det är helt åt helvete"

ANNONS

Mora har matchboll mot AIK, men det hade kunnat se mycket annorlunda ut. 
Efter 3–4-förlusten ifrågasätter stockholmarna sitt bortdömda avgörandet. 
– Jag gör ett solklart mål, säger Alfred Barklund som trodde han avgjort. 

HOVET (HOCKEYSVERIGE.SE)

Det var inga glada miner i AIK efter måndagens 3–4-förlust mot Mora. För andra mötet i rad föll man i den femte perioden, men denna gång hade man pucken inne för ett eget avgörande. 

– En jättestor besvikelse. Jag tycker att vi är bättre än dem. Jag gör ett solklart mål i den tredje perioden. Jag vet inte riktigt varför det blir bortdömt. De säger att jag stör honom, men jag tycker det är helt åt helvete. Det påverkar ju såklart, säger Alfred Barklund efter matchen.

Barklund som förlängt sitt avtal med AIK inför nedsläpp bedömdes störa målvakten och fick därmed sitt 4–3-mål bortdömt när lite mer än fem minuter återstod av tredje perioden. 

– Jag blir inknuffad… antingen får han ta en hooking eller så får han döma mål. Han gör inget av det och det påverkar en sådan här match otroligt mycket. Samtidigt vinner Mora två raka övertider så de har gjort sig förtjänta av det på något sätt. Vi får ladda om, fortsätter Barklund som även menar att han inte fick någon riktig förklaring till beslutet:

– Nej jag får ingen förklaring alls. Han tycker att jag är kränkt. Det var förklaringen jag fick, att jag var kränkt. Jag har inget mer att säga om det.

“De tar ett felaktigt beslut”

Anton Blomqvist menade även att han inte var helt nöjd med den ojämna nivå som domarna visat upp i situationerna kring målvakterna. 

– Jag tycker att de tar ett felaktigt beslut, men det är mänskligt. Oavsett vad jag gör är det lättare att förhålla sig till mig om jag håller en jämn nivå. Sen är det bättre om jag är klappkass rakt igenom, för då vet du att jag är det, eller om jag håller hög nivå rakt igenom. Det är det som blir lite missvisande… vi har ett minne av 3–2-målet som de gör uppe i första. Då åker de över Antoine Bibeau och då blir det mål. De väljer att gå den linjen och då väljer man att respektera den för att ge domarna ett förtroende att styra matchbilden. Därav tycker jag att beslutet idag blir märkligt, säger han efter förlusten och fortsätter:

– Det är inte lätt för dem. De gör nog så gått de kan, men tyvärr så blir det fel där. Det är lätt för mig att gå på den situationen och stå och gnälla. Det är inte det jag vill göra. Alla vill ha en jämn nivå. Det är samma sak i alla yrken. 

Just tuffa situationerna kring målvakterna har lett till en del av bråken i den stökiga matchserien och “Blomman” menar att det är något Mora lagt mycket energi på.

– Det är något som de har satt i system och idag var egentligen första gången vi får ett powerplay på det. Där tycker jag domarna agerar bra. 

Ändå menar han att en armbåge i huvudet på Bibeau inte borde gett mer än en tvåa. 

– Nej det känns ganska rimligt med en tvåa, säger han.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL