Wilmer Skoog blev övertidshjälte i AHL för Charlotte Checkers.
Foto: Alamy/AP Photo/Marta Lavandier
AHL

Wilmer Skoog fortsätter imponera i AHL

ANNONS

Wilmer Skoog fortsätter att lämna avtryck i AHL. I natt sköt den svenske doldisen sitt 16:e mål för säsongen när han blev övertidshjälte för sitt Charlotte Checkers i 3–2-segern över Providence Bruins.

Wilmer Skoog fortsätter att vara glödande het i AHL.

I natt slog stockholmaren till på nytt för Charlotte Checkers, Florida Panthers farmarlag. När Providence Bruins besegrades med 3–2 var det 24-åringen som satte övertidsmålet som ledde till segern. Detta efter förarbete av landsmannen Rasmus Asplund.

Wilmer Skoog har därmed noterats för fem mål på sina fem senaste matcher i AHL och står noterad för 16 mål och 24 poäng totalt på 39 matcher den här säsongen. Detta kan ställas i kontrast till det två mål han svarat för på 20 matcher med Florida Everblades i ECHL, där han också huserat under säsongen.

Skoog, som spelade sin i juniorhockey i Västerås, skrev på för Charlotte Checkers som free agent i april i fjol. Detta efter att ha tillbringat tre och en halv säsong på Boston University i den amerikanska collegehockeyn.

Ett av Providence mål i nattens drabbning svarade Oskar Steen för, hans sjätte på 15 AHL-matcher den här säsongen. Magnus Hellberg vaktade målet för Charlotte och stoppade 24 av 26 skott

Stark insats av Jesper Wallstedt

Jesper Wallstedt fortsätter att ha en bra säsong i AHL.

I natt stoppade han 32 av 33 skott när Iowa Wild besegrade Chicago Wolves med 4–1. Därmed plockade han säsongens 20:e seger. Bara sju målvakter i farmarligan har tagit fler så här långt.

Wallstedt har en räddningsprocent på 91,2 och står noterad för två nollor.

Noterbart från matchen är att Simon Johansson lade en straff för Iowa. Backen lyckades dock inte få in pucken i mål bakom veteranen Keith Kinkaid i Chicagos kasse.

Nytt mål av Emil Heineman

Utöver WIlmer Skoog lyckades tre andra svenskar göra mål i AHL i natt.

Emil Heineman sköt säsongens 13:e mål, framspelad av Lias Andersson, när Laval Rocket besegrade Belleville Senators med 3–2. Heineman, som fått testa på NHL-spel med Montréal Canadiens under säsongen, har 22 poäng (13+9) på 38 matcher.

Mål blev det också från Linus Karlssons klubba när Abbotsford föll med 2–3 mot Manitoba Moose. Forwarden har 48 poäng på 49 matcher den här säsongen och är med det trea i den svenska poängligan efter Samuel Fagemo och Fabian Lysell. Filip Johansson hade assist på Karlssons mål.

Slutligen blev det även mål från backen Filip Roos när hans Rockford Icehogs föll med 3–4 mot Grand Rapids Griffins. Målet var Roos andra för säsongen. I Grand Rapids hade Albert Johansson en assist.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL