Colorado Avalanche vann mot Pittsburgh Penguins
Arkivbild

Colorado vann efter förlängning mot Pittsburgh

Det blev en riktigt tajt match när Colorado tog emot Pittsburgh i NHL. Matchen avgjordes först i förlängningen där hemmalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 5-4 (0-2, 2-2, 2-0, 1-0). Jonathan Drouin blev matchhjälte för Colorado med sitt mål blott 54 sekunder in i förlängningen.

I och med detta har Colorado Avalanche hela nio raka segrar i NHL.

I början av matchen var Pittsburgh Penguins starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Jesse Puljujärvi och Bryan Rust. Pittsburgh gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 0-2 till 0-4, målen av Sidney Crosby och Pierre-Olivier Joseph.

Colorado reducerade dock till både 1-4 och 2-4 genom Sean Walker och Yakov Trenin efter 19.31 av perioden. Colorado vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 2-4 till 5-4 i tredje perioden. Drouins 5-4-mål kom med 6 sekunder kvar av matchen.

Sidney Crosby gjorde ett mål för Pittsburgh och spelade fram till tre mål. Jonathan Drouin stod för tre poäng, varav två mål för Colorado.

Colorado imponerar med fem segrar och 22–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Pittsburgh har en vinst och fyra förluster och 18–24 i målskillnad. Det här var Colorados 14:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Pittsburghs 19:e uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Colorado i serieledning och Pittsburgh på sjunde plats.