SM-slutspelet

Skellefteås galna start – tre (!) mål på tre minuter

Skellefteå fick en drömstart mot Linköping. Efter tre minuter spelade stod det 3-0 (!) till västerbottningarna.
Men det skulle krävas förlängning innan Filip Sandberg avgjorde till 4-3.

Linköping kommer in till kvartsfinalen mot Linköping utan Marcus Högberg, där man också ses som rejäla underdogs.

Då fick man också en mardrömsstart på serien.

Redan efter 33 sekunder gjorde Elias Salomonsson 1-0, innan Dylan Sikura utökade till 2-0 drygt två minuter senare.

LHC hann sedan knappt andas innan Rickard Hugg sköt 3-0 efter bara tre minuter och sex sekunder spelade.

– Precis det Linköping inte ville. Bygga upp en trygghet för Myrenberg i mål, och så blir det precis tvärtom, säger TV4:s expert Joel Lundqvist i studiosändningen.

Klas Östman, huvudtränare i Linköping, valde då att ta en timeout för att lugna sina mannar.

Filip Sandberg matchhjälte

Och den hjälpte, får man lov att säga. För strax därefter reducerade Sebastian Strandberg till 3-1. I den andra perioden kom sedan 3-2 genom Linus Hultström, och med tre minuter kvar av ordinarie tid prickade Broc Little in 3-3.

Matchen gick till förlängning, där Linköping var nära att stå för en riktig skalp.

Filip Sandberg i Skellefteå ville annorlunda och avgjorde matchen till Skellefteås fördel efter sju spelade minuter.