Pantern vann mot Grästorps IK
Montage
HockeyEttan

Pantern vinnare mot Grästorps IK i hockeyettans kvalserie södra

ANNONS

Pantern vann hemma mot Grästorps IK i hockeyettans kvalserie södra, med 6-5 (1-1, 4-2, 1-2).

– Ikväll gör vi en riktigt bra insats med de förutsättningar vi har, 3 långtidsskador och 4st skadade från de senaste matcherna. Vi kämpar oss igenom matchen och är det bästa laget nästan hela matchen, det är i 3e perioden som blir vår lite svagare period. Vi leder med 5-3 som sedan blir 5-5 Och vi kort där efter gör vi 6-5. Vi visar verkligen att vi är att räkna med inför nästa säsong, om det räcker till en plats i Div 1 får se lite längre fram här. Vi kan ju alltid hoppas, kommenterade Panterns sportchef Joakim Tillgren.

Grästorps IK:s tränare Andreas Appelgren tyckte så här om matchen:

– Det blev en riktig holmgång som genomfördes i ett jädra tempo. Två lag som bestämde sig för att trycka gasen i botten från start. För vår del så tappade vi strukturen i spelet de första 10 minuterna i andra och det blev kostsamt för oss. Vi gjorde ett försök i tredje och går ikapp till 5-5 men tyvärr tappar vi in ett mål till på slutet.

Marcus Lind slog till 17.35 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 6-5-mål.

Pantern tog ledningen efter 5.13, genom Brian Liechti på pass av Tom Mäkitalo och Viktor Holmkvist.

Grästorps IK kvitterade till 1-1 efter 7.18, när Marek Rubner hittade rätt.

Laget tog också ledningen efter 20.22, när Anton Kivelä slog till assisterad av Victor Sandström och Rasmus Berntsson.

Pantern tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.42 genom Tom Mäkitalo, och gick upp till 3-2 innan Grästorps IK svarade.

Slutresultatet blev 5-3 i Panterns favör. Grästorps IK dominerade i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-2 men Pantern kunde hålla undan och vinna matchen med 6-5.

Viktor Holmkvist gjorde ett mål för Pantern och tre målgivande passningar, Tom Mäkitalo stod för två mål och två assists och Brian Liechti gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål. Victor Sandström gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Grästorps IK.

Resultaten i sista omgången innebär att Pantern slutar på andra plats och Grästorps IK på tredje plats.


Den här artikeln handlar om: