Mattias Persson.
Foto: Bildbyrån
HockeyEttan

Mattias Persson slutar: "Har inte något val"

ANNONS

Han spelade i SHL, HockeyAllsvenskan, HockeyEttan och vann två danska mästartitlar. Nu lägger Mattias Persson av efter Troja/Ljungbys kvalseriemiss.
– Hade jag åkt runt och gjort skillnad, då hade jag säkert spelat vidare. Men jag tycker det är fel, säger han till Smålänningen.

Två riktiga Troja/Ljungby-profiler lägger av. Dels lagkaptenen Carl-Johan Sjögren, och dels den tidigare SHL-forwarden Mattias Persson.

38-årige Persson återvände till Troja inför den här säsongen, efter tolv säsonger i Luleå, Malmö, Pantern och danska Rungsted, och meddelade efter gårdagens kvalseriemiss att han avslutar karriären.

– Hade jag åkt runt och gjort skillnad, då hade jag säkert spelat vidare. Men jag tycker det är fel. Jag har höga förväntningar på mig själv och nu känner jag inte att jag har något val. Jag älskar ju hockey, och jag precis som alla Ljungbybor vill Troja väl. Då ska jag inte ta en plats här, säger han till Smålänningen.
– Jag har alltid velat göra skillnad på isen, så när man vet att man inte har det sista i sig…

Spelade upp Malmö i SHL

Mattias Persson spelade 66 SHL-matcher för Luleå och Malmö, och var med och förde upp de sistnämnda i högstaligan år 2015. Han hade också fem framgångsrika år i Danmark, med två mästartitlar som resultat. Säsongen 20/21 gjorde han 58 poäng för Rungsted, och de 44 assist han gjorde räckte till en vinst i assistligan.

Den här säsongen blev det 25 poäng på 29 HockeyEttan-matcher, och en poäng på fem slutspelsmatcher. Troja/Ljungby åkte under onsdagen ut i semifinalen mot Vimmerby.

– Jag har haft lyxen att vara hockeyproffs en stor del av mitt vuxna liv. Jag hade aldrig gått in i den här säsongen om jag känt att jag inte hade mer att ge. Jag har verkligen gett allt men någonstans har det tagit stopp, säger han.


TV: Summering av Malmös säsong


 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games