Macklin Celebrini.
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
Juniorer

Macklin Celebrini prisas dubbelt efter jättesuccén på college

ANNONS

Macklin Celebrini har haft en supersäsong på college. 
17-åringen prisas då både som årets rookie samt den bästa spelaren i NCAA Hockey East – som den fjärde spelaren någonsin. 

Detta är en säsong att minnas för Macklin Celebrini

Den 17-årige supertalangen står nämligen för en historisk säsong med Boston Terriers i NCAA. Han har gjort 30 mål och 55 poäng på 33 matcher och ligger därmed tvåa i den nationella skytteligan samt trea i poängligan. 

Han gör då också den bästa säsongen av en U18-spelare inom collegehockeyn på 39 år då ingen U18-spelare har gjort lika mycket mål eller poäng sedan 1985. Celebrini har gjort näst flest mål och fjärde flest poäng någonsin av en U18-spelare. 

Nu står det då också klart att han prisas som både årets rookie samt den bästa spelaren i NCAA:s Hockey East-division. Han är den blott fjärde spelaren någonsin att både både utses till bästa rookien och bästa spelaren samma säsong. De tidigare tre som lyckats med bedriften är Hall of Fame-spelarna Paul Kariya och Brian Leetch samt nuvarande Vegas-stjärnan Jack Eichel.

Finalist till Hobey Baker Award

Macklin Celebrini är den yngsta spelaren inom collegehockeyn den här säsongen men är samtidigt en av de bästa. Han nomineras nämligen till Hobey Baker Award, vilket delas ut till den bästa spelaren i NCAA, som en av tio spelare. 

Bland övriga spelare som har chansen att vinna Hobey Baker Award finns bland annat stortalangerna Will Smith, Cutter Gauthier och Lane Hutson som alla var med och ledde USA till JVM-guld i Göteborg kring årsskiftet. 

Celebrini är överlägsen favorit att väljas först av alla i NHL-draften till sommaren. Han hade också uppvisning på JVM i vintras med fyra mål och åtta poäng på fem matcher.


TV: Lucas Raymond är i storform

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM