Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Daniel Ljungman om genombrottet - efter klubbytena

ANNONS

En utlåning från Linköping till Södertälje, en flytt från Linköping till Rögle och en utlåning från Rögle till Kristianstad. De senaste två åren har varit tuffa för Daniel Ljungman - som nu slagit igenom och funnit sig till rätta i Nybro. 
– Det är skönt att veta var man ska vara. Nu kan man fokusera på en grej, säger han till hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Daniel Ljungman har varit ett av många utropstecken i Nybro den här säsongen. 21-åringen gjorde 28 poäng på 50 matcher i HockeyAllsvenskan, vilket kan jämföras med de elva poäng på 48 matcher han gjorde i Kristianstad förra säsongen.

Ljungman har haft några röriga år, där han varit utlånad från Linköping till Södertälje, lämnat LHC för Rögle, lånats ut från Rögle till Kristianstad och sen bytt från Rögle till Nybro. 

Allt inom loppet av två säsonger.

“Vet inte om man ska ångra så mycket”

Inför förra säsongen skrev Daniel Ljungman på ett tvåårskontrakt med Rögle, men det bröts redan efter en säsong och endast tre SHL-framträdanden för klubben. Trots det ångrar han inte flytten till Ängelholm. 
– Nej, jag vet inte om man ska ångra så mycket riktigt. Jag är ju fortfarande ganska ung, så det är bara att fortsätta jobba på och försöka utvecklas hela tiden, säger han till hockeysverige.se.

Daniel Ljungman i Kristianstads tröja. Foto: Bildbyrån.

Daniel Ljungman hymlar inte om att han funnit sig till rätta i Nybro, där han just nu gör succé i en kedja tillsammans med Filip Eriksson och Rihards Marenis.
– Jag är nöjd. Jag har fått spela mycket och har kunnat utvecklas mycket. Jag tycker jag har blivit bättre och bättre under säsongen, och nu på slutet har jag tagit ett steg till, säger Nybros nummer 19.

Varför valde du att gå till Nybro?
– Jag visste att Tommy (Samuelsson) var en bra coach, så jag gick mycket på det. Jag hörde mycket bra saker om klubben, så det kändes väldigt bra. Och det har blivit väldigt bra också. Jag tycker allt, både laget och ledarstaben och allt runtomkring, funkat bra. Även de som kommit upp från HockeyEttan har lyft sig. Det känns som att spelare utvecklas här.

Vad händer nästa säsong?

Efter att två säsonger i rad blivit utlånad från SHL till Hockeyallsvenska klubbar menar han också att stabiliteten av att vara på ett och samma ställe hjälpt.
– Ja, det var en sak jag kände också. Det är skönt att veta var man ska vara. Nu kan man fokusera på en grej, och verkligen försöka utvecklas varje dag och få spela mycket.

Med tanke på det, hur har de sista åren varit för dig?
– Jag har inte tänkt så mycket på det. Jag har bara försökt vara i nuet. Men det har väl varit mycket upp och ned. Nu känns det mer stabilt, konstaterar han.

Foto: Bildbyrån.

Nu är frågan vad som händer framöver, med den tidigare LHC-spelaren. Han sitter på ett utgående kontrakt i Nybro.

Känner du dig redo att testa på SHL-spel igen, eller behöver du någon säsong till i HockeyAllsvenskan?
– Jag vet inte. Jag vill egentligen bara spela så mycket som möjligt, så att jag kan fortsätta utvecklas. Jag vill inte hamna på ett ställe där man får spela nio minuter per match. Det är egentligen det enda jag tänkt på.

Måste vända 0-2 i matcher

Ikväll spelar Nybro den tredje kvartsfinalen mot Brynäs, efter att ha förlorat två ganska jämna matcher med 2-1 respektive 4-1 i Gävle.
– Det är klart det är surt att vi är nära, men inte får med oss någonting. Vi får väl ta med oss att vi ändå är nära dem spelmässigt, även om det egentligen inte spelar någon roll i ett slutspel. Så får vi försöka plocka en eller två matcher på hemmaplan.

Ni ligger under med 2-0 i matcher mot seriesegrarna. Hur ser du på det läget?
– Ja, det är ju tuffare än det var inför serien, säger Ljungman med ett leende.
– Men vi är som sagt ändå nära dem. Om vi kan få till en lite spetsigare offensiv så tror jag vi har chansen att plocka några matcher.

Den tredje kvartsfinalen spelas i Liljas Arena, klockan 19:00.


TV: Summering av Örebros säsong


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games