AHL

TV: Succéstart i AHL för Fredrik Olofsson

ANNONS

Steget ner i AHL ger utdelning för Fredrik Olofsson. 
I natt låg forwarden bakom det mesta i Colorado Eagles 4–1-seger. 
– Jag kanske sparade det till en hemmamatch. Killarna har pratat om hur bra fansen är här, säger svensken efter matchen.

Se höjdpunkterna från Olofssons insats i spelaren ovan.

Sedan flytten från Oskarshamn 2022 har Fredrik Olofsson inte riktigt fått det att klicka. Forwarden som tidigare tryckt in poäng i SHL har varken fått utdelning i Dallas eller Colorado Avalanche och har därmed nu skickats ner för att möjligtvis avsluta säsongen i AHL. 

I AHL har det minst sagt klickat. I natt fick svensken dra på sig Colorado Eagles-tröjan på hemmaplan för första gången, och stod då för två mål och en assist. Han låg helt enkelt bakom det mesta i 4–1-segern mot Milwaukee Admirals. 

– Jag försöker bara ha kul med killarna. Det det som håller bollen i rullning, när man har kul och jobbar mot något. Jag är glad att jag kan hjälpa till här nere, säger Olofsson i en intervju efter matchen. 

Poängen gör att han nu står på totalt sex (2+4) på sina sju första matcher med AHL-laget.

Aktuell för Rögle?

Olofsson har ett utgående kontrakt med Colorado och uppvaktas av Rögle inför framtiden. 

– Vi har en dialog med honom, det är absolut en spelare vi gärna ser hos oss när han vill spela i Sverige. Vi har en relation sedan tidigare. Men jag tror inte att det är hans fokus nu, sa sportchefen Hampus Sjöström till Helsingborgs Dagblad i februari. 


 


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL