Oskari Laaksonen.
Foto: Fredrik Sundvall/Bildbyrån
SHL

Oro för Luleå – Oskari Laaksonen haltade av träningen

ANNONS

I morgon inleds kvartsfinalerna i SHL. 
Men då är det oroligt i Luleå då backen Oskari Laaksonen haltade av onsdagens träning – bara drygt ett dygn innan första mötet med Växjö.  
– Vi får se vad som sägs efter han har blivit undersökt, säger backtränaren Henrik Stridh till Norrbottens-Kuriren

Luleå och Rögle tog sig vidare från åttondelsfinalerna och i morgon börjar alltså SM-slutspelet på allvar då pucken släpps för kvartsfinalerna. 

Efter att ha slagit ut Örebro ställs då Luleå mot regerande svenska mästarna Växjö i kvartsfinalen som inleds under torsdagskvällen. 

Nu kommer dock ett oroväckande besked för norrbottningarna bara drygt ett dygn innan den första matchen mot Växjö. Toppbacken Oskari Laaksonen klev nämligen av Luleås träning under onsdagen då han haltade ut till omklädningsrummet. Efteråt är det osäker status på finländaren. 

– Jag kan egentligen inte säga någonting, för jag har ingen aning om vad som hände. Jag var i den andra änden av isen och såg bara att han klev av. Men det är inte första gången en spelare gör det, och vi får se vad som sägs efter han har blivit undersökt, säger assisterande tränaren Henrik Stridh till Norrbottens-Kuriren.

Bänkade 20-åringen kan ersätta

Om det skulle vara så att Laaksonen inte kan spela i morgondagens första kvartsfinal så kommer Luleå att vända sig till 20-årige Ludvig Jansson som var bänken under hela åttondelen mot Örebro. 

– Absolut. Det kan bli så att vi går runt på sju backar också. Om det ser ut att bli en lång matchserie, säger Stridh och fortsätter: 
– Han var inte helt ordinarie i Södertälje förra säsongen och hade saker i spelet utan puck som han behövde jobba med när han kom hit. Men "Ludde" är en positiv kille som vill bli bättre och är beredd att träna hårt för att bli det. 

Oskari Laaksonen har imponerat sedan han flyttade till Luleå och hans 29 poäng på 52 matcher gav en delad fjärdeplats i backarnas poängliga. Endast Jonathan Pudas, Joel Persson och Henrik Tömmernes gjorde fler poäng än Laaksonen. 

Ludvig Jansson har varit sjundeback i princip hela säsongen sedan han flyttade från Södertälje till Luleå och fått begränsat med speltid i SHL. Det blev då blott 0+3 på 50 matcher under grundserien för 20-åringen.


TV: Summering av MoDos säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM