Juhani Tyrväinen och Emil Sylvegård.
Foto: Bildbyrån
SHL

Emil Sylvegård ser fram emot kampen mot Omark

ANNONS

Trots ett tufft facit mot Luleå denna säsong ser Emil Sylvegård fram emot kvartsfinalmötet - och kampen mot Linus Omark. 
– Det är en skicklig spelare, säger han till NSD.

I och med Luleås sena avgörande i åttondelen mot Örebro står det klart att Emil Sylvegård för första gången kommer få besöka Norrbotten som motståndare i ett slutspel. Ett möte som han ser fram emot, trots Växjös tuffa facit mot det kommande motståndet. 

– Jag gjorde två slutspel med dem, så jag vet hur det brukar vara där uppe. Det är en härlig atmosfär. Deras supportrar förtjänar verkligen kredd, för de sluter alltid upp bakom sitt lag, säger Sylvegård till Norrländska Socialdemokraten.

Det blev endast en vinst mot Luleå i grundserien, men den nu 31-årige forwarden fanns ofta på isen samtidigt som Linus Omark toppkedja för att sätta stopp. 

– Vi får se hur han väljer att använda oss framöver, vi har inte pratat om det än. Det är en skicklig spelare som är viktig för dem och det hade varit en ärofylld uppgift att försöka ta bort honom. Fast det ska bli roligt oavsett vad, det var ju några år sedan jag fick spela slutspelshockey, säger han till NSD och fortsätter:
– Slutspelshockey är något annat än grundseriehockey, och det kommer att bli ett mentalt och fysiskt ställningskrig mot Luleå Hockey, som är bra defensivt, precis som vi i Växjö.

På frågan kring vilka han identifierat som  "mjukisar" i Luleå svarar Sylvegård med ett skratt att det kommer att visa sig.


TV: Summering av MoDos säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games