TV: Två mål för Lucas Raymond: "Vår bästa spelare"

Lucas Raymond gjorde sitt för Detroit. Med två nya mål gav svensken laget chansen – men Red Wings föll till slut med 6-3 mot Pittsburgh och inkasserade åttonde förlusten senaste nio matcherna.
– Varje kväll har han varit vår mest konsekventa spelare under den här perioden, säger Detroits tränare Derek Lalonde till NHL.com om svensken.

Detroits mardrömsperiod håller i sig. Efter trendbrottet under gårdagen mot Buffalo Sabres trodde många att man kanske var på väg att vända på formen.

Mot Pittsburgh Penguins inkasserade man dock sin åttonde förlust senaste nio matcherna. Det efter att ha släppt in sex mål och förlorat med totalt 6-3.

Redan i den första perioden hamnade man i underläge med 3-1. Det trots att Lucas Raymond kvitterade till 1-1 med dryga fyra minuter kvar av perioden. Sidney Crosby sköt då sitt första mål på elva matcher när han gjorde 2-1.

Penguins vann sedan även den andra perioden med 2-1 och klev ifrån till en 5-2-ledning inför sista. Där gav Lucas Raymond Detroit ett visst hopp när han reducerade till 5-3. Men istället för ytterligare en reducering kom 6-3 i tom kasse.

Hyllas stort: “Behöver att flera hänger på honom”

Efter matchen valde Detroits tränare Derek Lalonde att lyfta fram sin stjärnsvensk.

– Vår bästa spelare. Varje kväll har han varit vår mest konsekventa spelare under den här perioden. Vi behöver att flera hänger på honom.

Detroit ligger nu kvar på den sista wild card-platsen, fem poäng före Pittsburgh som jagar en bit bakifrån.

Målskyttar:
Pittsburgh: Reilly Smith, Sidney Crosby, Valtteri Puustinen, Michael Bunting, Lars Eller och Drew O'Connor.

Detroit: Lucas Raymond x2 och Christian Fischer.