Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Konstantin Komarek ser ut att bli kvar i Västerås: "Det är planen"

ANNONS

Konstantin Komarek är Västerås stora stjärna och ledare. Efter en fiaskosäsong där laget slutade elva ser österrikaren nu ut att bli kvar även kommande säsong.
– Det är absolut min plan, och jag tror också att det kommer vara så, säger 31-åringen till VLT.

Västerås siktade mot SHL men slutade elva. Nu byggs laget om för att göra ett nytt, bättre försök till nästa år. Samtidigt har nio spelare redan lämnat och fler väntas gå samma väg.

Men en som nu ser ut att bli kvar är Konstantin Komarek.

Centern stod för 50 poäng på 48 matcher och var i stunder en av seriens bästa spelare. 31-åringen sitter på ett bekant fram till 2026, men som bekant betyder inte det speciellt mycket om en SHL-klubb skulle komma och knacka på dörren. Något annat än att stanna ser dock inte ut att vara aktuellt.

– Det är absolut min plan, och jag tror också att det kommer vara så, säger stjärnan till VLT.

Kunde ha lämnat vid deadline

Vid deadline pratades det bland annat lite smått om en återkomst till Luleå. Samtidigt som Västerås också sålde av stora delar av laget omgärdades Konstantin Komarek om flyttrykten.

Men inte heller då var det aktuellt att flytta på sig.

– Jag hade snack med min agent. Han ringde och sa att det fanns en del möjligheter. Men jag sa till honom där också innan jag ens fick veta vilka det var att jag har sajnat ett kontrakt här, jag anser mig vara en lojal person. Om jag gett det mitt allt att försöka bygga upp något tycker jag det är hyckleri om jag skulle dra då första möjligheten finns. Sån är inte riktigt jag som person. Det var inget alternativ för mig, just för mina egna värderingar, skulle jag säga.


TV: Alla Alexander Nylanders mål i Columbus

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL