Modo J20 förlorade mot IK Oskarshamn
J20 Nationell

Förlängningsseger för Oskarshamn mot Modo J20

Det blev en riktigt tajt match när Modo J20 tog emot Oskarshamn i J20 Nationell forts herr. Matchen avgjordes först i förlängningen där Oskarshamn var starkast, och segerresultatet blev därmed 5-4 (1-0, 1-1, 2-3, 1-0). Jonathan Lassander stod för det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Oskarshamn.

– Vi möter ett lag som jobbar hårdare och är mer desperata än vad vi är och som vinner rättvist. Vi får komma upp med en bra prestation imorgon, kommenterade Modo J20:s tränare Emil Svelander.

Oskarshamn tog ledningen efter 6.03, genom Calle Karlsson framspelad av Joel Jonsson och Oskar Carlzohn. Efter 2.14 i andra perioden slog Vigor Andersson till, framspelad av Ville Jonsson och Hampus Nilsson och kvitterade för Modo J20.

Oskarshamns Joel Jonsson gjorde 1-2 efter 6.04.

Modo J20:s Helmer Styf gjorde 2-2 efter 20.17 på pass av Alex Zalesak och Maximilian Kilpinen.

2.27 in i tredje perioden slog Maximilian Kilpinen till på pass av Alex Zalesak och gav laget ledningen för Modo J20.

4.50 in i perioden nätade Oskarshamns Calle Karlsson på nytt framspelad av Oskar Asplund och Joel Jonsson och kvitterade för Oskarshamn.

Efter 17.24 nätade Oskar Asplund framspelad av Melvin Oredsson och Denis Hodas och gav Oskarshamn ledningen.

Modo J20 kvitterade till 4-4 med 1.03 kvar att spela genom Tobias Oskarsson på pass av Helmer Styf och Maximilian Kilpinen.

I förlängningen tog det 2.17 innan Oskarshamn avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Jonathan Lassander, på pass av Calle Karlsson och Oskar Asplund.

Oskarshamns Calle Karlsson stod för tre poäng, varav två mål, Joel Jonsson gjorde ett mål och två assist och Oskar Asplund gjorde ett mål och spelade fram till två mål. Maximilian Kilpinen gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Modo J20.

Båda lagen har nu tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, Modo J20 med 17–18 och Oskarshamn med 19–22 i målskillnad. Det här var Modo J20:s tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Oskarshamns femte uddamålsseger.

Med en omgång kvar är Modo J20 på fjärde plats i tabellen, medan Oskarshamn är på åttonde plats.

Nästa motstånd för Modo J20 är Malmö. Oskarshamn tar sig an Timrå J20 borta. Båda matcherna spelas söndag 17 mars 12.00.