Adam Tambellini.
Foto: Bildbyrån
SHL

Adam Tambellini missar dagens åttondelsfinal mot Timrå

ANNONS

Rögleforwarden Adam Tambellini tvingades utgå i torsdagens segermatch mot Timrå. När lagen möts i den andra åttondelsfinalen kommer bortalagets poängkung inte till spel.

I torsdagens segermatch mot Timrå tvingades Adam Tambellini lämna matchen i förtid. Rögles poängkung tränade inte heller under gårdagen – och när Rögle under eftermiddagen har chans att slå in matchbollen i åttondelsfinalen mot Timrå så saknas Tambellini i laguppställningen. I stället är det Albin Sundsvik, som stod för ett av målen i torsdagens seger, som tar plats intill Simon Ryfors och Daniel Zaar i Rögles andrakedja.

29-årige Tambellini blev Rögles interna poängkung under grundserien, då han noterades för 30 poäng (11+19) på 51 matcher.

Erixon kommer till spel för Timrå

I Timrå var Tim Erixon ett osäkert kort inför dagens match efter att ha utgått i torsdagens match i Ängelholm. Backen återfinns emellertid i Timrås laguppställning, där han tar plats som extraback på hemmalagets blålinje. Axel Rindell, som inte fick någon speltid i torsdagens match, går in i första backpar tillsammans med Didrik Strömberg medan Noel Edfeldt, som var sjuk under gårdagen, inte kommer till spel.

Rögle leder matchserien med 1–0 i matcher och har således chansen att säkra sin plats i SM-kvartsfinalen i händelse av seger under lördagseftermiddagen.


TV: Alexander Suzdalev bjuder på zorromål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL