Hugo Ollas.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Hugo Ollas skriver NHL-kontrakt med New York Rangers

ANNONS

Den tidigare Linköpingsjunioren Hugo Ollas har spenderat de senaste tre säsongerna i den amerikanska collegeligan. Nu skriver den 21-årige målvakten NHL-kontrakt med New York Rangers.

2021 valde Hugo Ollas att lämna Linköpings juniorverksamhet för att ta steget över till Nordamerika och spel i den amerikanska collegeligan med Merrimack College.

Där har Ollas spenderat de senaste tre säsongerna, men trots ett år kvar av tillgänglighet i collegeligan har den storvuxne burväktaren (202 centimeter) nu gjort sin sista collegematch.

Under fredagen meddelade New York Rangers att den juniorlandslagsmeriterade målvakten skrivit på ett tvåårigt entry level-kontrakt med klassikerklubben klubben. Ollas draftades av New York Rangers i sjunderundan 2020 och väntas ansluta till klubbens AHL-lag Hartford Wolf Pack senare i veckan.

Säsongen tog slut i veckan

Den här säsongen har Ollas noterats för en räddningsprocent på 90,8 procent samt ett snitt på 2,84 insläppta mål per match för Merrimack College i NCAA. Laget spelade sin sista match för säsongen under natten till torsdag, svensk tid, och bara timmar senare skrev backen Christian Felton på ett NHL-avtal med Vancouver Canucks.

I Merrimack College spelade inte mindre än fem svenskar den här säsongen, där utöver Ollas även Filip Forsmark, Adam Arvedson, Max Wattvil och Ivan Zivlak spelade.


TV: Magnus Welin om talanghetsen: "Det händer inte ett skit"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games