Grästorps IK förlorade mot Pantern
Montage
Hockeytvåan

Pantern vinnare mot Grästorps IK i hockeyettans kvalserie södra

ANNONS

Pantern vann borta mot Grästorps IK i hockeyettans kvalserie södra, med 4-3 (1-2, 1-1, 2-0).

– Vi gör en helt okej match. Vi startar återigen matchen väldigt bra och går till en tidig 2-0 ledning. Andra perioden känns väldigt kontrollerad och vi avslutar den med mängder med målchanser till 4-2. 3-2 inför sista perioden och vi startar den med att göra 4-2 men efter att huvuddomaren dömt mål så får ena linjedomaren för sig att pucken inte varit i mål så målet döms bort. Rätt eller fel? Samtliga spelare slutade i allafall att spela. Bytet efter gör Pantern 3-3 och vi tappar lite fokus där och då. Pantern gör sen även 4-3 i power play. Vi satsar allt på en kvittering och skapar några bra lägen men den här kvällen vill det sig inte. Grabbarna jobbar och sliter kopiöst där ute men ikväll blev det lite för många tekniska misstag för att vi skulle kunna vinna matchen, kommenterade Grästorps IK:s tränare Andreas Appelgren efter matchen.

Panterns sportchef Joakim Tillgren:

– Vi gör en fantastisk match idag där vi får jobba i uppförsbacke nästan hela matchen. Dom tar ledningen med 2-0 och där är det lite tungt för oss. Vi jobbar in oss i matchen igen och äger stora delar av matchen, vi går upp till 2-2 och där blir vår målvakt påkörd i samband med ett skott från blå som då också går in. Ett mycket tveksamt beslut. Vi hämtar åter igen upp underläget och gör 3-3 och vi får ny energi som också resulterar i power play som vi då gör 4-3. Stor laginsats idag.

Viktor Holmkvist slog till 12.11 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Grästorps IK startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Miska Varjosaari och Marek Rubner innan Pantern svarade och gjorde 2-1 genom Brian Liechti. Efter 8.15 i andra perioden nätade Brian Liechti på nytt, på pass av Anton Hansson och kvitterade för Pantern.

Grästorps IK:s Antons Trastasenkovs gjorde 3-2 efter 9.26.

1.20 in i tredje perioden nätade Panterns Isak Nygårds och kvitterade för Pantern.

Efter 12.11 slog Viktor Holmkvist till framspelad av Marcus Lind och Tom Mäkitalo och avgjorde matchen. Därmed hade Pantern vänt matchen.

Båda lagen har haft en tuff start på serien, och har tre poäng efter tre spelade matcher.

Nästa motstånd för Grästorps IK är Bäcken. Pantern tar sig an Eskilstuna Linden hemma. Båda matcherna spelas söndag 17 mars 16.00.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL