Tex Williamsson hyllas av Tommy Samuelsson.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Tommy Samuelsson hyllar Tex Williamsson: “MVP i hela ligan”

ANNONS

Tex Williamsson höll nollan för att se till att Nybro går vidare till kvartsfinal. 
Då hyllas målvakten stort av tränaren Tommy Samuelsson. 
– För mig är han MVP i hela ligan, säger Samuelsson till TV4. 

Nybro Vikings spelar kvartsfinal som nykomlingar i HockeyAllsvenskan. 

Under onsdagskvällen vann smålänningarna med 4-0 hemma mot Almtuna för att ta sin andra raka vinst i åttondelen och säkra avancemang. Nybrocoachen Tommy Samuelsson, som prisades som årets tränare i HockeyAllsvenskan innan kvällens match, var full av beundran för sitt lag och insatsen både i kväll och under säsongen. 

– Vi har gjort bra saker under året. Det här är en grupp som inte har förlorat tre gången i rad på hela säsongen som nykomling. Det säger lite om karaktären på det här laget, säger Samuelsson till TV4. 

Nybro vann med 6-3 uppe i Uppsala och sedan blev det 4-0 i kväll för totalt 11-3 i målskillnad över de två åttondelsfinalerna. Enligt Samuelsson var det dock jämnare än resultatet visade.  

– Det är en tajt serie. Där uppe kan det lika gärna gå åt andra hållet och så är det här också. Men en av de viktigaste faktorerna till varför vi står här i dag är Tex Williamsson.

Stora hyllningen: “MVP i hela ligan”

Skotten över de två matcherna var 54–51 till Nybro. Toppmålvakten Williamsson räddade då 48 av 51 skott för att se till att laget går vidare till kvartsfinal. Tommy Samuelsson valde då att hylla sin målvakt stort efter kvällens seger.

– För mig är han MVP i hela ligan skulle jag vilja säga, och framför allt för oss. Han snittar nästan två poäng i snitt för nykomlingarna. Det bevisar han i dag och jag är jätteglad för hans skull att han fick hålla nollan, säger han och fortsätter: 
– Han sprider ett lugn, det ser man ju. Även om vi är illa ute i andra perioden så vågar vi på något sätt spela ändå och det är han en stor bidragande orsak till. Han sprider en trygghet och han är ju lika lugn på isen som han är vid sidan om också. 

Nybro Vikings spelar då alltså kvartsfinal i HockeyAllsvenskan men det är ännu okänt vilka de får möta eftersom det ännu inte är klart ifall Karlskoga eller Kalmar går vidare som sista kvartsfinallag. Den serien kommer att avgöras via en tredje och avgörande match under morgondagen och efteråt kommer de tre topplagen Brynäs, Södertälje och AIK att välja sina motståndare för kvartarna.


TV: Erssons snyggaste räddningar enligt nhl.com

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games