Göteborgs IK vann mot Skillingaryd
Hockeytvåan

Göteborgs IK vann i HockeyTvåan Kvalserie B södra herr mot Skillingaryd

Göteborgs IK vann på hemmaplan mot Skillingaryd i HockeyTvåan Kvalserie B södra herr, med 8-1 (2-0, 5-0, 1-1).

Skillingaryds tränare Stefan Rosén tyckte till om matchen:

– Riktigt bottennapp av oss, bjuder på 5 mål och kommer inte alls upp i nivå.

Det var första segern för Göteborgs IK, efter 2-3 mot Vita Hästen i första matchen.

Göteborgs IK startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Emil Persson och Kevin Börjesson. Det var bara början för Göteborgs IK. Göteborgs IK var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med hela 5-0 och ställningen efter två perioder var 7-0.

Göteborgs IK ökade ledningen till 8-0, återigen genom Lukas Hansson efter 5.42 i tredje perioden.

Erik Carlsson reducerade förvisso, men närmare än 8-1 kom inte Skillingaryd. Göteborgs IK tog därmed en säker seger.

Göteborgs IK:s Emil Persson stod för ett mål och tre assists, Gustav Laanemets hade tre assists, Kevin Börjesson gjorde tre mål och Anton Hägg gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

I nästa match, fredag 15 mars, har Göteborgs IK Virserum hemma i Kvibergs Parks is- och sporthall 19.30, medan Skillingaryd spelar borta mot Vita Hästen 19.00.