Pantern förlorade mot Bäcken
Montage
Hockeytvåan

Bäcken vinnare mot Pantern i HockeyEttan Kvalserie södra

ANNONS

Bäcken vann borta mot Pantern i HockeyEttan Kvalserie södra, med 3-0 (1-0, 2-0, 0-0).

– Idag grinar det mesta emot oss faktiskt, vi äger stora delar av matchen men har förtvivlat svårt att göra mål tyvärr. Bäcken är brutalt effektiva idag och gör det inte lätt för oss trots att vi äger stora delar av matchen. Idag måste jag tyvärr också säga att domarns insats inte var av högsta kvalitet, men också tillägga att det inte är där vi förlorar. Ny match på fredag och förhoppningsvis 3 poäng, kommenterade Panterns sportchef Joakim Tillgren.

Bäckens huvudtränare Emil Bihorac:

– Vi gör en riktigt bra bortamatch. Vi får en tuff start med två raka BP, men vi reder ut detta och gör dessutom ett mål av Doglas Edhage vilket stärker oss. Andra perioden trycker Pantern på för att få utdelning, men istället gör vi 2 mål och går till paus inför tredje. Då får vi starta med 5 min BP. Även detta reder vi ut och i sista spelar vi vår bästa hockey i matchen med bud på flera mål. - Idag visade laget karaktär med en stark defensiv och en 100%:ig målvakt i form av Philip Nyberg. Det avgjorde idag.

Det var andra raka segern för Bäcken, efter 4-2 mot Grästorps IK i första matchen.

Bäcken startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 3.27 slog Douglas Edhage till. I andra perioden var Bäcken starkast och gick från 0-1 till 0-3 genom mål av Teodor Edhage och Rasmus Hultfelt. I tredje perioden höll Bäcken i sin 3-0-ledning och vann.

I nästa match, fredag 15 mars 19.00, har Pantern Grästorps IK borta i Åse & Viste Arena, medan Bäcken spelar borta mot Eskilstuna Linden.


Den här artikeln handlar om: