Carolina Hurricanes vann mot Calgary Flames
Arkivbild

Klar seger för Carolina – vann med 7-2 mot Calgary

Carolina vann på hemmaplan mot Calgary i NHL med klara 7-2 (2-0, 4-1, 1-1). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Calgary vann med 3-2.

Segern var Carolina Hurricanes femte på de senaste sex matcherna.

Carolina spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Jordan Martinook, Sebastian Aho och Jalen Chatfield. Efter 1.15 i andra perioden ökade Carolina på till 4-0 genom Andrei Svechnikov.

Calgary Flames reducerade dock till 4-1 genom Dryden Hunt tidigt i perioden och gav visst liv till matchen igen av perioden.

Carolina gjorde dock två mål och gick från 4-1 till 6-1, målen av Brent Burns och Seth Jarvis. Calgary gjorde 6-2 genom Yegor Sharangovich tidigt i tredje perioden av matchen.

Carolina kunde dock avgöra till 7-2 med 2.46 kvar av matchen genom Teuvo Teräväinen.

Andrei Svechnikov gjorde ett mål för Carolina och spelade dessutom fram till två mål.

Det här betyder att Carolina är kvar på andra plats, och Calgary stannar på femte plats, i tabellen.