Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Magnus Chronas glädje – första vinsten i NHL: “Något jag drömt om hela mitt liv”

ANNONS

Äntligen, Magnus Chrona!
I sin femte NHL-match kom första vinsten för den 23-årige svensken som stoppade 31 skott, och stod för en jätteräddning, när San Jose vann med 2-1 mot Ottawa.
– Detta är något som jag har drömt om hela mitt liv, säger Chrona. 

2018 draftades Magnus Chrona i femterundan av Tampa Bay Lightning och efter en säsong i Skellefteås J20-lag flyttade han över till Nordamerika för att spela collegehockey. Det kom att bli fyra år på University of Denver för Chrona där han var en toppmålvakt i NCAA och även ledde laget till mästartiteln 2022. 

2021 trejdades målvaktens rättigheter från Tampa Bay till San Jose Sharks i utbyte mot landsmannen Fredrik Claesson som numera spelar i ryska KHL. Förra året skrev då Chrona på sitt första NHL-kontrakt med Sharks och till den här säsongen har 23-åringen tagit klivit till proffshockeyn. 

Han har då fått göra sina första NHL-matcher och i natt kom det femte framträdandet med Sharks för Chrona. Efter att ha förlorat de fyra första matcherna fick svensken nu äntligen fira sin första vinst i NHL-karriären. 

Den Täbyfostrade målvakten stoppade nämligen 31 av 32 skott – och stod bland annat för en jätteräddning på Drake Batherson i andra perioden – för att se till att Sharks kunde vinna med 2-1 mot Ottawa Senators.

Chrona: “Känner bara en stor glädje”

Sharks bryter därmed en nio matcher lång förlustsvit och Magnus Chrona utsågs till matchens lirare efter att ha storspelat mellan stolparna. 

– Jag känner bara en stor glädje just nu. Detta är något som jag har drömt om hela mitt liv. Det var nära mot Dallas förra veckan och det var en lite liknande situation nu då vi hade en 2-1-ledning inför tredje men nu kunde vi hålla undan. Jag tycker att killarna spelade fantastiskt framför mig, säger Chrona. 

Framåt var det Thomas Bordeleau som blev hjälte då han sköt San Joses båda mål i vinsten. 

Sharks övriga svenskar låg också bakom vinsten då Fabian Zetterlund spelade fram till det första målet och William Eklund noterades för en assist på det andra målet. 

San Jose Sharks – Ottawa Senators 2–1 (1-0,1-1,0-0) 

San Jose: Thomas Bordeleau 2 (4). 
Ottawa: Tim Stützle (15).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games