Växjö Lakers HC förlorade mot Djurgårdens IF
J20 Nationell

Djurgården vann efter förlängning mot Växjö

Matchen mellan Växjö och Djurgården i J20 Nationell Top 10 herr slutade oavgjort efter full tid. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 5-4 (2-0, 1-3, 1-1, 1-0). Matchhjälte blev Melvin Wersäll, som gjorde det avgörande målet med bara 59 sekunder kvar att spela i förlängningen.

Segern var Djurgårdens fjärde på de senaste fem matcherna.

I början av matchen var Djurgården starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Anton Petrini och Noel Öhgren. Efter 1.29 i andra perioden slog Leo Sahlin Wallenius till, på pass av Leo Isaksson och Ville Svensson och reducerade åt Växjö.

Vilmer Grundström gjorde dessutom 2-2 efter 2.23.

Kevin Israelsson gjorde dessutom 3-2 efter 3.03 på pass av Leo Sahlin Wallenius och Axel Eriksson.

Djurgårdens Victor Eklund gjorde 3-3 efter 8.16 framspelad av Elias Degnell och Melvin Wersäll.

Med 2.35 kvar i perioden i tredje perioden gjorde Djurgården 3-4 genom Wilmo Andersson.

Med 1.18 kvar att spela av matchen kunde Kevin Israelsson göra 4-4 för Växjö. I förlängningen tog det 4.01 innan Djurgården avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Melvin Wersäll.

Växjös Leo Sahlin Wallenius stod för ett mål och två assists.

Det här var Växjös femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Djurgårdens sjätte uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Växjö på fjärde plats i tabellen, och Djurgården leder serien.

I nästa match möter Växjö HV 71 hemma och Djurgården möter Skellefteå AIK J20 hemma. Båda matcherna spelas lördag 16 mars 14.00.