Brynäs IF vann mot Färjestads BK
J18 Nationell

Brynäs bröt Färjestads fina vinstsvit

Färjestad har spelat bra i J18 Nationell norra herr. Inför matchen borta mot Brynäs hade laget tagit sex raka segrar. På söndagen tog det stopp och matchen i Monitor ERP Arena slutade 5-1 (0-1, 1-0, 4-0). Det var första förlusten sedan den 17 februari för Färjestad.

Brynäs assisterande tränare Filip Myrman tyckte till om matchen:

– En totalt sett bra prestation där vi startar okej för att bli bättre och bättre under matchen. Stundtals i andra och stora delar av tredje spelar vi väldigt bra hockey.

Segern var Brynäs fjärde på de senaste fem matcherna, och nionde raka segern på hemmaplan.

Färjestad tog ledningen efter 7.14, genom Lucas Branting på pass av Linus Loob Trygg och Lucas Ryen. Efter 12.09 i andra perioden nätade Melwin Larsson, på pass av Leo Sundqvist och kvitterade för Brynäs. Brynäs spelade bra i tredje perioden och gick från 1-1 till 5-1 genom mål av Leo Sundqvist, Gustav Hillström, Wiktor Jerneheim och Melker Jonsson och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 53 sekunder kvar att spela.

Det här betyder att Brynäs är i fortsatt serieledning, med 41 poäng efter 16 matcher, och Färjestad på fjärde plats med 29 poäng.

Lördag 16 mars 14.00 spelar Brynäs borta mot Leksand. Färjestad möter Örebro Hockey J18 hemma i Löfbergs Arena söndag 17 mars 13.00.