Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Alexander Wennberg imponerade i debuten för New York Rangers

ANNONS

Alexander Wennberg gjorde i natt sin första match för New York Rangers.
Då stod han för en assist direkt i debuten – och lovordades efteråt. 
– Det kändes grymt där ute, säger Wennberg. 

Tidigare i veckan trejdades Alexander Wennberg från Seattle Kraken till New York Rangers och under lördagsnatten fick svensken göra debut för sin nya klubb. 

Wennberg imponerade då direkt inför sin nya hemmapublik genom att stå för en assist när Rangers vann med 4-0 mot St. Louis Blues i Madison Square Garden. 

– Det är en dröm att ens komma hit och spela här som ett bortalag men att få spela här som hemmalag en lördagskväll och också få vinna. Det kan inte bli bättre än så, säger Wennberg efter vinsten och fortsätter: 
– Det var kanske lite rostigt under de första bytena där i början men jag tycker ändå att det kändes grymt där ute. Det underlättar också att komma till ett så bra lag och i slutändan så är det vinsten och poängen för laget som räknas.

Hyllas efter debuten: “Spelade riktigt bra”

Alexander Wennberg var ett av två nyförvärv som debuterade för Rangers då även Jack Roslovic gjorde sin första match i klubben. 

Wennberg lämnade alltså debuten med en poäng då han assisterade till 4-0-målet. Den 29-årige centern spelade upp pucken till landsmannen Erik Gustafsson som sköt ett skott och Kaapo Kakko höll sig sedan framme och kunde peta in pucken i nät. 

Efteråt hyllades både Wennberg och Roslovic för sina debutinsatser. 

– Jag tycker att alla spelade stabilt men lite extra för de nya killarna. Det är inte lätt att komma in i en ny miljö med nya kedjor och spelare som man knappt ens tränat med. Roslovic gjorde det bra i offensiven och den kedjan såg bra ut. Sedan var Wennbergs kedja också riktigt bra. De stängde ner bra defensivt men skapade också framåt. Jag tycker att de spelade riktigt bra med tanke på att det var ett nytt lag, nytt spelsystem och nya lagkamrater för dem, säger tränaren Peter Laviolette på presskonferensen efter matchen. 

New York Rangers har fortsatt ett grepp om förstaplatsen i Metropolitan Division då de är fyra poäng före tvåan Carolina Hurricanes. 

New York Rangers – St. Louis Blues 4–0 (2-0,0-0,2-0) 

New York: Vincent Trocheck (23), Jimmy Vesey (13), Chris Kreider (32), Kaapo Kakko (8). 
St. Louis: –

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL