Frölunda vann mot Leksand
J20 Nationell

Tre poäng till Frölunda efter avgörande i slutperioden mot Leksand

Frölunda vann hemma mot Leksand i J20 Nationell Top 10 herr med 3-2 (0-1, 1-0, 2-1). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Frölunda avgjorde.

Därmed har Frölunda vunnit fyra matcher i rad i J20 Nationell Top 10 herr.

Gästerna Leksand började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 1.10 slog Edgar Svennberg Berger till assisterad av Erik Olhans-Lind. Efter 4.33 i andra perioden nätade Johan Pålsson, framspelad av Kristian Kostadinski och kvitterade för Frölunda. Frölunda startade också tredje perioden vassast. Laget gick upp till en 3-1-ledning genom mål av Felix Granath och Max Grundström. Leksand gjorde 2-3 genom Andro Kaderli efter 14.25 men kom aldrig närmare.

Det här var Frölundas andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Leksands femte uddamålsförlust.

Det här betyder att Leksand ligger på tredje plats i tabellen, och Frölunda är på nionde plats.

Frölunda möter Brynäs i nästa match hemma söndag 10 mars 12.00. Leksand möter samma dag HV 71 borta.