Strömsbro vann mot Halmstad
HockeyEttan

Strömsbro tog ny seger mot Halmstad

Strömsbro har tagit kommandot mot Halmstad i kvartsfinalen i hockeyettans, efter vinst på hemmaplan med 4-3 (1-2, 1-0, 2-1). Därmed leder Strömsbro matchserien med 2-1 och behöver bara en seger till för att avgöra matchserien.

Mikael Hansson blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 17.48 in i tredje perioden.

Halmstad startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 3.44 slog Marcus Borgh till assisterad av Jonatan Lundgren och Hampus Pålsson.

Strömsbro kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 5.30 gjorde Oskar Klaar mål på pass av Adam Dahlström och Joel Holmli.

Halmstad tog ledningen på nytt efter 19.20, när William Berg fick träff framspelad av Marcus Borgh.

Efter 16.18 i andra perioden slog Abbe Broberg till, på pass av Calle Westerlund och Mikael Hansson och kvitterade för Strömsbro. Efter 9.23 i tredje perioden gjorde Strömsbro 3-2 genom Joel Holmli.

Efter 9.58 av matchen kunde Viktor Bernhardtz kvittera till 3-3 för Halmstad.

Strömsbro kunde dock avgöra till 4-3 med 2.12 kvar av matchen genom Mikael Hansson.

Nästa match spelas på söndag 16.00, i Testebo Arena.