Almtuna förlorade mot Mora
Montage
J20 Nationell

Sju raka segrar för Mora – efter 6-3 mot Almtuna

ANNONS

Mora och Almtuna har två helt olika formkurvor. Mora vann lördagens möte i Gränby ishall och har därmed sju raka segrar i J20 Nationell forts herr. Hemmalaget Almtuna däremot har fyra raka förluster. Matchen slutade 3-6 (1-2, 0-1, 2-3).

Moras tränare Erik Johansson tyckte så här om matchen:

– Hatten av för killarna som har hittat sätt att vinna hockeymatcher. Dagens match var ibland lite slarvig men vi gjorde mål på våra chanser och spelade bra defensivt. Jättestort att ta oss till slutspel och nu med 2 matcher kvar vill vi fortsätta bygga vårt spel inför slutspel.

Mora startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.36 slog Oskar Tängerby till på pass av Melker Bertals och Albin Stark.

Almtuna kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 5.15 nätade Carl Leijon framspelad av Ville Södergren och Valther Vannar.

Mora tog ledningen på nytt efter 8.49, när Marton Nemes fick träff assisterad av Felix Johansson.

Efter 4.27 i andra perioden nätade Kalle Kratz, på pass av Felix Johansson och Marton Nemes och gjorde 1-3. Mora vann också tredje perioden 2-3 och matchen slutade 3-6.

Moras Marton Nemes stod för tre poäng, varav ett mål.

Med två omgångar kvar är Almtuna på sjätte plats i tabellen, och Mora är på tredje plats. Ett fint lyft i tabellen för Mora som så sent som den 10 februari låg på nionde plats.

Almtuna tar sig an Örebro Hockey J20 i nästa match borta lördag 16 mars 12.00. Mora möter AIK borta söndag 10 mars 12.00.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL