Frölunda vann mot Färjestads BK
Arkivbild

Klart i dag: Färjestad vinner serien trots förlust mot Frölunda

Förlusten med 4-5 (1-2, 2-2, 1-0, 0-0, 0-1) efter straffar på bortaplan mot Frölunda spelade ingen roll. Nu är seriesegern nämligen klar för Färjestad. De övriga resultaten gör att Färjestad trots att det bara blev en poäng kommer att avsluta säsongen som ohotad seriesegrare i SHL. Frölunda ligger på fjärde plats i tabellen.

Fjärdeplacerade Frölunda tog sin fjärde seger i rad i serien, medan Färjestads efter tolv raka segrar nu förlorade.

Första perioden var jämn. Färjestad inledde bäst och tog ledningen genom Michael Lindqvist efter 2.58, men Frölunda kvitterade genom Max Friberg. Och Frölunda hann också ta ledningen, genom Isac Born. Frölunda gjorde 3-1 genom David Edstrom efter 8.18 i andra perioden.

Färjestad reducerade dock till 3-2 genom Magnus Nygren efter 12.33 av perioden.

Efter 13.20 gjorde Frölunda 4-2, återigen genom Max Friberg och tog ett rejält grepp om matchen.

Färjestad gjorde 4-3 genom Joel Nyström efter 19.59 av perioden. 10.35 in i tredje perioden slog Joel Kellman till på pass av August Tornberg och Joakim Nygård och kvitterade för Färjestad.

Fjärde perioden blev mållös.

Frölundas Max Friberg stod för två mål och ett assist.

Det här var Frölundas 18:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Färjestads nionde uddamålsförlust.